Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доган, Карадайъ, Бабикян и Христо Иванов гласуваха

Политика

Доган, Карадайъ, Бабикян и Христо Иванов гласуваха

Доган, Карадайъ, Бабикян и Христо Иванов гласуваха - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов гласува с хартиена бюлетна, а не с машина

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, лидерът на движението Мустафа Карадайъ, председателят на „Да, България“ Христо Иванов и Арман Бабикян, който е водач на листа в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, дадоха своя глас в изборите.

Пресцентърът на ДПС излъчи на живо във Фейсбук гласуването на почетния си председател без присъствието на медии. Ахмед Доган гласува с хартиена бюлетина.

Карадайъ избра да пусне в урната хартиена бюлетина, а не да използва машината, въпреки че на предишните избори ползва устройството. „Надявам се при машинното гласуване да няма онези проблеми, които имаше през 2019 година. Следяхме процеса по организация на машинното гласуване, имаше ред организационни проблеми, надявам се изборният ден да протече нормално“, добави лидерът на ДПС. 

Арман Бабикян от коалицията „Изправи се! Мутри, вън“ гласува в столичното 12-то училище. Той също подаде гласа си с хартиена бюлетина.

„Гласувах с бюлетина, защото не ни разрешиха да направим одит на машините“, поясни Бабикян и добави, че е гласувал, за да се довърши работата от миналото лято, за да има България, а не феодална държава. Според него това е възможно и от всеки един от нас зависи това да се случи.

Христо Иванов избра да гласува с хартиена бюлетина, а не с машина. 

Миналия септември, когато Изборният кодекс бе отворен от ГЕРБ, за да се разреши гласуването и с хартиена бюлетина, а не само с машина, от „Демократична България“ настояваха възможността за гласуване и с хартиена бюлетина да бъде сведена до минимум. „Ползите от машинното гласуване са в това, че то елиминира риска от грешки и манипулации при преброяването на хартиените бюлетини“, твърдяха от партията. Хората на Христо Иванов предлагаха още гласуването с хартиена бюлетина да не се допуска в секции, в които има функциониращи машини. 

„Гласувах с хартия, защото разбирам, че има нередности с машините“, заяви съпредседателят на „Демократична България" и кандидат за народен представител Христо Иванов. Той упражни правото си на глас в столичното 93-то СУ „Александър Теодоров - Балан", призовавайки всички български граждани да го направят. По думите му е имало „някакво объркване" при подреждането на листата на коалицията във Велико Търново, но не пожела да даде подробности в изборния ден.

„Работим за това изборите да бъдат честни", коментира още Христо Иванов, който благодари на доброволците от инициативата „Ти броиш", които ще наблюдават отчитането на гласовете. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети