Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доган: Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем

Политика

Доган: Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем

Доган: Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем - Tribune.bg
Снимка:

Това е едно предизвикателство, което ние трябва да преодолеем! Гордея се с вас!. Това заяви почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, предаде кореспондентът на БГНЕС.

„Много съм впечатлен. Вие сами предложихте изхода. Сами очертахте стратегията за развитието на ДПС във времето, за което много ви благодаря“, обърна се Доган към младежката структура.

„Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем. Това е едно предизвикателство, с което трябва да се справим! Много съм доволен, че виждам готовност във всеки един от вас, осъзнатост. Гордея се с вас!“, добави Доган.

По покана на почетния председател, представителите на Младежко ДПС проведоха среща с Ахмед Доган. Пред него те препотвърдиха позицията си, че всички младежки структури в страната застават безусловно зад неговите решения и заявиха пълна подкрепа за единствения лидер и визионер на ДПС.

В края на срещата младежкият актив бе категоричен: „Пред нас никога не е имало дилема: За нас ДПС е д-р Ахмед Доган. Време е демокрацията да възтържествува. ДПС без Пеевски!“

БГНЕС припомня, че младежкото ДПС се събра в Бургас, за да вземе отношение по призива на Ахмед Доган за оставките на Делян Пеевски и петима депутати. На срещата присъстваха всички областни председатели на младежките структури на ДПС

„Разговаряхме за целостта на партията под лидерството разбира се на единствения лидер на ДПС почетния председател д-р Ахмед Доган. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган. Никога е нямало съмнения каква позиция да заемаме. Такова тема не съществува в младежката организация“, заяви Ибраим Зайденов, председател на Младежката организация на ДПС

На срещата присъства и председателят на партията д-р Джевдет Чакъров. Той не пожела да коментира кога ще бъде свикан Централният съвет на ДПС.

„Когато имаме решение ще бъдете уведомени“, беше лаконичен Джевдет Чакъров пред медиите.

Конфликтът в ДПС стана публичен в деня, в който трябваше са бъде гласувано правителството предложение от ГЕРБ-СДС. Тогава Рамадан Аталай обяви, че има между Доган и Пеевски има разногласия за начина, по който да се управлява партия. Доган също така призова да не се подкрепя предложения кабинет, а депутатите, които се вслушаха в неговия призив бяха изключени от парламентарната група, включително другият председател на Движението Джевдет Чакъров.

Доган призова за изключването на Делян Пеевски и още петима души от ДПС. През последните две седмици все повече депутати от ПГ се присъединяват към групата на изключените, които са верни на принципите на почетния председател.

Кулминацията на противоречията настъпи в петък, 19 юли. Д-р Джевдет Чакъров съобщи, че след среща на областни координатори, кметове и председатели на общински съвети и активисти на ДПС от цялата страна, всички са се обединили около призива за оставка на Делян Пеевски.

„500 човека от цялата страна и структури, целият актив застава зад д-р Ахмед Доган и искането за оставка на Делян Пеевски и неговото обкръжение. Всички призоваха за ДПС без Пеевски“, каза той.

Чакъров подчерта, че ДПС е в основата на етническия модел, заедно с демократичната общност. „ДПС е за етническия мир и всички са решени да не се допусне каквото и да е етническо напрежение в страната“, каза още той.

„ДПС е в оздравителен процес и няма да се допусне подмяна в партията“, каза още Чакъров.

Изключените от ПГ на ДПС депутати и активисти на движението, подкрепящи почетния председател д-р Ахмед Доган, разбиха ключалката на входната врата на партийната централа и влязоха вътре.

В централата на бул. „Александър Стамболийски“ се извършва ремонт. Депутатите и активистите вдигнаха плаката с надписи „Кой затвори централата”, „Искаме си централата“ и „Централата е на ДПС“. Някои от тях бяха залепени по фасадата на сградата.

Чакъров съобщи, че кабинетите са празни, включително и този на почетния председател Доган. По думите му, „цялата информация за партията ни я няма“. „Централата ще бъде отворена оттук нататък“, каза той и продължи: „Историята на ДПС я няма, кабинетът на Доган е изтърбушен“.

За да може да отворят и да влязат в сградата без полицията да ги спре, изключените от ДПС депутати начело с Чакъров и Джейхан Ибрямов носеха актуално състояние на партията, което да покажат на полицаите. В съдебното решение Чакъров е записан като настоящ председател на партията, което му дава право да се разпорежда със сградата.

В късния следобед и в отговор на разбитата ключалка от пресцентъра на ДПС разпространиха лаконично съобщение от другия председател на партията Делян Пеевски. „Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България“, гласи съобщението.

Час по-късно депутати от парламентарната група на ДПС, приближени до Пеевски, отидоха в пострадалото от пожарите тополовградско село Воден, където от името на председателя Пеевски дариха два жилищни контейнера за самотна възрастна жена и самотен възрастен мъж, които са изгубили домовете си в огъня.

Там депутатите от групата на Пеевски Станислав Анастасов и Хамид Хамид категорично отказаха да коментират действията на отстранените от ДПС депутати в централата на партията.

В още един щрих екипът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган си върна контрола върху официалния сайт на партията. От него бяха свалени всички секции, информация и новини, и бе качено единствено обръщението на Доган до структурите на Движението, в което призовава за оставката на Пеевски и още петима души от партията.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Доган, ДПС, младежи
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети