Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доган към Младежкото ДПС: Промените сега са по-големи от 1989-а

Политика

Доган към Младежкото ДПС: Промените сега са по-големи от 1989-а

Доган към Младежкото ДПС: Промените сега са по-големи от 1989-а - Tribune.bg
Снимка:

"Съпредседателството на двама председатели на Младежко ДПС цели да активира повече млади хора във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще. Искрено се надявам да намерите ваше решение на този лидерски проблем". Това заявява в обръщение към делегатите от Деветата Национална конференция на МДПС почетният председател Ахмед Доган. Обръщението към младежите във форума бе разпространено от пресцентъра на партията.

Доган отправя молба към младежите, а именно "каквото и да мислите да правите, превърнете мира в смислообразуващ фокус на вашата дейност".

В началото се посочва, че едно от най-важните неща, които трябва младежите да осъзнаят е, че промените, които преживяваме "тук и сега" в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година.

"Тогава цялата комунистическа диктатура обидно бързо рухна пред очите на няколко поколения и се замени с така очакваната демокрация и пазарна икономика. Въпросното "обидно бързо рухване" на една система създаде предпоставки за "спомени и размисли" за пасивността и бездействието на голяма част от цели поколения", посочва Доган.

Почетният председател определя като аксиома необходимостта от самопознание като условие младежите да познават и представляват и другите.

"С други думи, ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т.н.. "Умението" ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите", се казва в обръщението.

"Големите изкривявания в политиката са свързани с именно този казус: "и двата елемента на тази оценъчна сплав" подлежат на външна манипулация… Според по-голямата част от „преминаващите“ през ежедневието ни политици, цялата политическа дейност се свежда до PR стратегии, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат каузи и управленчески промени в полза на хората, а само лични амбиции за кариерно развитие… Не ви препоръчвам подобно бъдеще!", заявява Доган.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети