Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Докато Кънев харчи над 12 хил. само за Фейсбук: ДСБ дължи близо 50 хил. на държавата

Политика

Докато Кънев харчи над 12 хил. само за Фейсбук: ДСБ дължи близо 50 хил. на държавата

Докато Кънев харчи над 12 хил. само за Фейсбук: ДСБ дължи близо 50 хил. на държавата - Tribune.bg
Снимка:

Партиите от бившия Реформаторски блок ДСБ и ДБГ все още не са възстановили надвзетите субсидии

Година и половина след като беше установено, че партии са получили по-високи суми от полагащите им се субсидии, някои от тях все още не са възстановили дължимите средства. Това показа справка на Tribune.bg в сайта на Министерството на финансите.

Партиите с най-високи субсидии, естествено, имаха и най-много за възстановяване. ГЕРБ, ДПС и Воля доброволно възстановиха сумите. Други партии – като НФСБ и ВМРО, върнаха колкото имаха възможност към онзи момент, а останалата сума беше приспадната от следващия транш по партийната субсидия и вече нямат задължения.

Касата на БСП се оказа напълно празна и се наложи цялата сума в размер на почти 4,3 млн. лв. да бъде удържана от МФ. Подобна беше и ситуацията при всички, които дължаха суми и все още получават партийна субсидия. С изключение на „Атака“ – те дори след приспаднатите половин милион продължават да дължат 30 хил. лв.

Несъществуващият вече Реформаторски блок

Най-заплетен се оказа казуса с бившия Реформаторски блок, който се разпадна още в движение в предишния парламент, като от него се роди и нова партия. Преформатираната коалицията не успя да влезе в парламента и остана без субсидия. Същевременно имаше да връща над 121 455 лв., които трябваше да върнат доброволно, тъй като няма от какво да им бъдат удържани.

Новата „Да, България“ формално не е участвала в коалицията, така че е чиста в това отношение. Парите бяха разпределени между партиите от блока – ДСБ (47 хил. лв.), ДБГ (38 хил. лв.), СДС (21 хил. лв.), НПСД (5460 лв.), БНД (5460 лв.) и БЗНС (3393 лв.). СДС, НПСД, БНД и БЗНС сами са върнали сумите. ДСБ на Радан Кънев и Атанас Атанасов, както и ДБГ с лидер Димитър Делчев (вече близък до Мая Манолова), се ослушват за дължимото.

Най-парадоксално е разминаването при ДСБ, тъй като при тях невръщането очевидно не се дължи на липса на финансова възможност. Новата им коалиция пръска над 220 хил. лв. само за спонсориране на политически публикации във Фейсбук.

Демократична България са дали над 220 хиляди лева за Фейсбук реклама

Наред с общата реклама, Радан Кънев не пести средства и за собствен пиар. Евродепутатът е налял 6297 евро за промотиране на личната си страница във Фейсбук, с което изпреварва повечето партии и коалиции в страната. Справка в библиотеката на социалната мрежа показва, че по този показател е в топ класацията, изпреварван само от ЕК, ЕП, „Демократична България“ и кандидат-кметове.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

Тези нечистоплътници се напъват да са най-честните и почтени, които да ни управляват. Ако българите имат глави на раменете си, няма да ги пуснат в Парламента!
12.01.2021 11:37 / Отговор
Киро Бизона Ама как няма да ги пуснем в парламента, вътре са, но първо ще ги пуснем до парламента, да погледат отблизо как стават нещата и след това, ако спечелят на избори, може и да влязат да го погледат и отвътре! Мен например много ме кефи младият Ленин, как гледа умно като пребозало теле или като коза в календар – в зависимост от ситуацията! А ако си пусне и една ленинска брадичка, викам направо един мавзолей да му направим на мястото на стария – хем ще дръпнем и бая туристи, дето не им се ходи чак до Москва да гледат първообраза!
12.01.2021 12:34
Анастас #

За Педераса Радко Пръдлето (Кънев)
е важен фейсбука - да си снима задника и да го поства ...
Толкова от Малоумен Костовашки ДСБ-арин.

(соц-мрежово)
12.01.2021 19:39
? 12 хиляди са нищо за политическа сила, малоумна статия. Защо това жълто сайтче на Борисов/Пеевси не напише какви пари харчи шайката ГЕРБ само във фейсбук. Там поне аз видях 10 създадени нови страници, в които всяка публикация поотделно се отделят по 12 хиляди долара. Ще напише ли това сайтче колко милиона харчат от ГЕРБ от парите на данъкоплатеца, за да облъчват хората във фейсбук с компроматна и инфантилна пропаганда срещу противниците им?
12.01.2021 22:18
? Какви пари харчат от ГЕРБ от парите на данъкоплатеца и за фабриката си за тролове, за да обиждат също по инфантилен начин всеки, който критикува Шайката?
12.01.2021 22:23
? ГЕРБ завзеха и последната уж опозиционна медия БТВ, Борисов/Пеевски имат тотален контрол над информацията, представяте ли си какъв цинизъм е, да пишат статии, че някой дал 12 хиляди долара за реклама, когато няма друг начин да достигне до хората, понеже всички медии станаха на ГЕРБ.
12.01.2021 22:24
Покажи всички
коментар Хем пари дължат, хем лъжат постоянно, хем нищо не работят и чакат някое гълъбче да им донесе пачки пари от москва, хем са мързеливи по рождение и, накрая ГЕРБ пак им е виновен, че са с по две леви ръце и празни глави!
12.01.2021 12:58 / Отговор
Татулова Колкото повече го гледам тоя на снимката, толкова по-убедена съм, че ДБ може да влезе в парламента, но само ако се гласува на....Орлов мост!
12.01.2021 15:50 / Отговор
Вижте 1 част Вижте и страниците на Да България и отделно на Христо Иванов , ще видите огромни суми в хиляди евро!А уж ревящата за бедните лъжливата Курна само около 3000евро плаща за реклами, но пък дължи невърнатата субсидия!Отворете страницата им във Фейсбук, след това отидете в ляво, отворете ''прозрачност на страницата'', отваря се друга страница, по средата най-отдолу ''библиотека с реклами'' и ще видите суми, които не сте сънували над 45 хиляди евро!Някой може ли да каже Да България и Христо Иванов откъде идват тези хиляди евро?
12.01.2021 19:35 / Отговор
до трола Един политик как трябва да достига до хората, когато в медиите завзети от Борисов/Пеевски го цензурират? И виж ГЕРБ колко стотици хиляди долари плащат за реклама във фейсбук в 10 новосъздадени страници, в които с малоумни мемета, компрометират всеки, който критикува Шайката.
12.01.2021 22:27
Олео ШАЙКАТА говори кои са шайка ха ха ха ха ха.....Трол Шайка!
13.01.2021 08:10
Вижте 2 част По закона за НПО-тата им се плаща когато е документирано и какво следва: Христо Иванов по време на протестите всичко документира през онлайн връзка...плащано е на няколко пъти по 700 евро за свалянето на главния прокурор Гешев!Виждам, че пише:'' тази страница се управлява от България от 42 места, Унгария -5 (предполагам сорсоидите) Англия - 2(предполагам българите, които искат да гласуват през интернет)Швейцария 1 -Заменка Малеева!Дайте повече гласност!Щом цяло лято телевиите отразяваха простестите, сега е нужно да отразят и покажат платеното слово и кесията на Хр.Иванов, бореца срещу корупцията !
12.01.2021 19:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети