Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Докато се наспорят какво да правят с третия мандат: ПП-ДБ ще трябва да вземат втория

Политика

Докато се наспорят какво да правят с третия мандат: ПП-ДБ ще трябва да вземат втория

Докато се наспорят какво да правят с третия мандат: ПП-ДБ ще трябва да вземат втория - Tribune.bg
Снимка:

След драстичното намаляване на числеността на парламентарната група на ДПС и изпадането ѝ до четвърта сила в Народното събрание, групата на ПП-ДБ с нейните скромни 39 депутати излезе като втора по-големина група в парламента. Новата ситуация драстично размества и конституционната процедура, която предстои по отношение на връчването на мандатите, преди да се стигне до нови избори.

Президентът Румен Радев вече можеше да е връчил мандата на ДПС, но не бързаше с тази стъпка и вместо това изчака процесите да се развият.

Новината, че вторият мандат идва при тях хваща коалицията ПП-ДБ в особена ситуация, тъй като те досега даваха по-скоро сигнали, че ще е по-добре мандатът да е за някой друг.

В коалицията има тежко разцепление по линия трябва ли изобщо да се правят опити за сформиране на кабинет. Докато ПП настояват, че ще са категорична опозиция, „Да, България“ считат, че е възможен кабинет под условия, а ДСБ искат постигане на съгласие за технократско надпартийно правителство, което поради някаква причина наричат „техническо“.

Нашите колективни органи ще обсъдят много внимателно и отговорно ситуацията и ще излязат с решение. Очевидно ситуацията е много динамична, тя все още не е обсъдена в колективните органи, дори и в парламентарната ни група. Когато вземем решение, веднага ще бъде съобщено, коментира депутатът Явор Божанков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати