Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Домбровскис: Забавянето не трябва да обезкуражава България. Еврото носи ползи

Политика

Домбровскис: Забавянето не трябва да обезкуражава България. Еврото носи ползи

Домбровскис: Забавянето не трябва да обезкуражава България. Еврото носи ползи - Tribune.bg
Снимка:

„ЕК ще продължи да подкрепя работата на правителството и ще продължи да работи с властите, за да гарантира, че България ще може да влезе в еврозоната”.

„Поради високата инфлация, пред която са изправени всички държави в еврозоната, в Източна Европа тя е по-висока и затова България не може да изпълни първоначалната дата, ще има забавяне, надяваме се да не е прекалено и страната да може да влезе от 1 януари 2025 година”, заяви на съвместен брифинг с премиер Гълъб Донев изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия по икономическите въпроси Валдис Домбровскис.

По думите му трябва България да отговори на всички маастрихстки критерии, както и всички ангажименти след ЕРМ II.

Домбровскис: Инфлацията не позволи присъединяването на България към еврозоната

„Забавянето не трябва да обезкуражава България. Еврото носи ползи за гражданите и така България ще попадне в центъра на европейския проект”, добави Домбровскис.

Гълъб Донев от страна заяви, че служебното правителство следи много внимателно всички процеси, които са свързани с бюджетния дефицит в България.

След срещата в Министерския съвет премиерът заяви, че служебното правителство ще предложи бюджет с бюджетен дефицит от 3%, което по думите му е в рамките на критериите от Маастрихт. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети