Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доналд Туск отново подкрепи Бойко Борисов

Политика

Доналд Туск отново подкрепи Бойко Борисов

Доналд Туск отново подкрепи Бойко Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Има много силна опозиция срещу правителството, начело с президента на страната

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск отново подкрепи премиера Бойко Борисов. На въпрос дали „Бойко Борисов е все още достатъчно добър за ЕНП“, Туск отговари: „Да, ако Бойко Борисов и ГЕРБ бяха единствените проблеми на ЕНП, щях да съм най-щастливият човек.“ Туск даде телефонно интервю за Радио Свободна Европа (РСЕ) и заяви, че очаква от премиера на България Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ  "повече решителност в борбата срещу корупцията и олигархичната система."

Туск отхвърли твърденията на някои от протестиращите в България, че Борисов е изградил авторитарен режим.

„Ситуацията в България не е черно-бяла. Това е моето мнение. Разбира се, имаме достатъчно причини да сме притеснени, когато става дума за ефективността на съдебната система и антикорупционните механизми в България. Но в същото време ще бъде преувеличение да кажем, че ГЕРБ и Бойко Борисов са изградили авторитарен режим. Все още българската политическа система има своите механизми за контрол и баланс“, коментира Туск.

„Например, все още има много силна опозиция срещу правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов, начело с президента на страната. Все още имаме свободни медии, които имат възможност да атакуват и критикуват правителството. И това, което е най-важно според мен, че в близките месеци ще имаме избори, което означава, че все още всичко е в ръцете на народа на България“, казва още Доналд Туск.

Той сподели, че Борисов му е разказал по време на среща за снимките от дома му.

„Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено. Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно - да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Той беше напълно откровен с мен“, спомня си Доналд Туск срещата с Борисов, на която са говорили за изтеклите снимки.

"Ще запазя дискретност, защото разказът му звучеше като изповед. И ви моля да ми позволите да бъда по-дискретен, защото ставаше дума за личния му живот. Но все още вярвам, че той е способен да докаже, че той е - ако не идеалният демократ - поне все още демократ", казва Туск.

Последната публична среща между Доналд Туск и Бойко Борисов беше на 2 октомври в Брюксел. Тогава Туск съобщи, че очаква още реформи от България, а Борисов каза, че е получил подкрепа.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (17)

Тартакович, къде си - хайде, почвай с плювните, че иначе денят ти ще е минал напразно, а и ние нямаме опорните ти точки да "осмисляме" нещата...
25.10.2020 15:35 / Отговор
Тартаковер Тиквоний се изповядал пред поп Туск, вероятно му е разказал приказката от Братя Грим за дрона пуснат от президента, за "изпратената от него госпожица" която го снимала с чекмеджетата кюлчетата и пистолета и Туск го покадил с тамян и му опростил дребното прегрешение. Сиреч Боко вече е получил индулгенцията. Как да не ти се повръща от подобна евро-атлантическа солидарност? Наистина тези заслужават думите на тиквата, че ги е-е с 200 !
Показателни са думите на поляка как "очаква Борисов да докаже, че все още е демократ" ..!? Да се просълзиш от умиление.
25.10.2020 15:45 / Отговор
Отговор За този дрон дори и тъпият Фигурант не отрече!
Колкотодо това, какво е разказал на Туск ,то е за една "прекрасна госпожа", която после се оказа най-обикновена платена Мурва! Явно у Таракановер "интелектът" избива отвсякъде, или с прости думи..."духането" вече ти е станало навик!
25.10.2020 19:35
Хмм! Радан и сие продължават неистово да се опитват да окалят Борисов и ГЕРБ пред ЕНП, за да остане Ръданчо единственний представител в ЕНП! Зер, срам го е човекот да отиде при либералите (или крайната левица?), където му е мястото.
25.10.2020 16:08 / Отговор
Той дон Борисоне сам се е окалял, няма нужда друг да го каля. Мафиот си беше, и мафиот си остана, та и Туск вече се чуди, какви да ги каканижи, да се измъкне от това бг блато.
25.10.2020 22:43
Тартаковер Имам една евро-атлантическа идея за тематична картина. Ще я споделя първо с читателите на тази ""медия"", въпреки доказания им нисък интелектуален потенциал. Ей така от симпатии и да им дам повод за плюене.Картина с название "Евромадоната с БГ младенеца". Представлява портрет на жена, която много прилича на Ангела Меркел. Жената е наметната със знамето на Европейския съюз. От разголената й гръд суче бебе с чертите на Бойко Борисов. Бебето е обуто с турски потури и носи цървули...
Добрият художник веднага ще забележи единството между европейската и българската естетика.
25.10.2020 16:39 / Отговор
Да... Елементарно, Уотсън! Пошло, изсмукано от пръстите с цел хейтърство.
25.10.2020 16:52
Ох, отдъхнах си, вече имам за какво да живея, че и картинки да разглеждам...
25.10.2020 16:53
Тартаковер Кое е елементарното "Да" ?? Първият коментиращ поиска от мен идеи за опорни точки, аз му ги написах във възможно най-забавния стил, така че от двата един режисьор може да сътвори стендъп комедия. Ако нямаш никакви собствени идеи в пространството между ушите, остава да хулиш стойностното, че е хейтърство. Отдавна знаем, че за лисицата гроздето е кисело. Хайде напиши нещо забавно, дори аз да съм героя в него. Стига да е интересно и се чете.
25.10.2020 17:13
Първият коментиращ Тартковер - тъп, та вдлъбнат - от ирония не разбира, че и теории развива...
25.10.2020 17:26
Тартаковер Да, съжалявам "първият коментиращ". Очевидно моите коментари, са непонятни за простак и селски гащник. С тебе може да се води смислен диалог, само като те напсувам и пожелая да ти го туря в устата. Тогава ще сме на едно ниво. Съжалявам че съм те надценил, ти си бил с "интелект" много по-нисък от зелена еуглена. Да го духаш !
25.10.2020 17:37
Покажи всички
Цитат на Туск- Бойко Борисов е в беда, а този помиярски сайт пише, че го подкрепил. Затова се разболя толкова бързо. Много удобна епидемия за политици.
25.10.2020 22:34 / Отговор
До горния Сайтът си е прекрасен, а ти изобщо прочел ли си интервюто! Никой не е предпазен от корона вируса, даже Тръмп и Борис Джонсън, но изглежда огладнелите комунета само в политиката са се взрели; Откъде пък и разбра ,че така "бързо" се е разболял? Дано не те застига и тебе !
25.10.2020 23:06
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати