Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончев: Мислим за работодателя, но най-вече за работника

Политика

Дончев: Мислим за работодателя, но най-вече за работника

Снимка:

Очакваните разходи са 1 млрд. лева, на първия етап

„Държавата не може да влезе във всяка брънка на икономиката и да плати. Схемата ще работи, тя е алтернатива на това работодателят да освободи работниците. Това е стимул работодателите да съхранят работниците си и след края на кризата те да започнат да работят на пълни обороти. Мислим за работодателя, но най-вече за работника“. Това каза пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му пакетът мерки на България е сходен с този, който прилагат другите държави.

„Не можем да прогнозираме колко дълго ще продължи кризата, но щетите върху икономиката няма да се изчерпят с щетите по време на карантината. Трябва да се внимателни... Липсва отговор на основния въпрос – колко. Бихме допуснали, че е три месеца – по аналог с Китай, но няма гаранции, че това ще е така... всичките ни действия са в режим на неяснота. Не знаем облика на това, срещу което се борим“, обясни той.

Дончев поясни, че автоматична подкрепа от държавата ще получи безнесът, който страда от въведените ограничения по време на карантината – ресторанти, заведения, услуги:„Другите бизнеси могат да получат подкрепа след доказателство, че имат срив на продажбите с 20 и повече процента“.

Очакваните разходи са 1 млрд. лева, на първия етап.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още