Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончев: Трябва да сме готови за опити за зловредно вмешателство в изборите

Политика

Дончев: Трябва да сме готови за опити за зловредно вмешателство в изборите

През 2015 година имаше изключително мощна атака, каза вицепремиерът

„Нормално е не само да очакваме, но да сме готови за всякакви тип опити за зловредно вмешателство в изборния процес. Няма изборен процес, за който да не може да бъде направен опит да бъде „ударен“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от БГНЕС. Той коментира възможността страната ни бъде обект на хибридна атака от страна на Русия по време на предстоящите европейски и местни избори.

„Имало е предишни атаки на избори, правени в България. Например през 2015 година имаше изключително мощна атака, опит да бъде спрян изборният процес“, обясни Дончев.

На въпрос разполага ли с информация за това дали венецуелската петролна компания се е опитвала да прехвърли пари в България чрез брокерска къща, той коментира: „Не съм получавал подобна информация, но когато имам възможност да се върна в МС ще проуча този сигнал с всички инструменти, с които разполага държавата“, категоричен беше той.

Вицепремиерът днес се яви в Специализирания наказателен съд, където даде свидетелски показания по делото срещу бившия министър на здравеопазването в предходния кабинет Петър Москов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още