Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончева: Трифонов е слаб физически и психически, ИТН са орда комплексари

Политика

Дончева: Трифонов е слаб физически и психически, ИТН са орда комплексари

Снимка:

Потоп от обиди по посока Слави Трифонов изля Татяна Дончева от ИБНИ.

„Слави Трифонов е слаб физически и психически и не може да бъде конкурентен на Бойко Борисов“, заяви тя неколкократно по БТВ.

„В ИТН са орда комплексари, на които системата им пречи. „Има такъв народ“ е символ на подмяна, а не на промяна. Те събориха два парламента, не желаеха да създадат правителство. Когато са подбуждали Слави Трифонов да създаде партия, той е бил друго психологическо състояние. „Има такъв народ“ са негодни да извършат промените. Те не могат да управляват“, заяви Дончева.

Тя не пожали и мнозинството хора в ГЕРБ, който нарече „простовати“.

При Славитрифоновата партия има орда комплексари. Ордата комплексари е друга работа, те смятат, че системата им пречи, те смятат, че имат качества, имат потенциал, но системата им пречи. Поради което това пълно разминаване между преценката и реалността, води до абсолютно грешни решения. И между другото представянето на този списък, дето започва с човека продавач на шнорхели и завършва с не знам кой ви поставя същия проблем. Тази група хора нямат политическо мислене, нямат рефлекси на хора здраво стъпили на земята. Те ще стоят във въздушното пространство и ще казват „ами какво зависи от мен, нищо не зависи, ами щом не зависи, значи нищо не правя”, казва Дончева.

На въпрос защо е ходила при депутати от партията на Трифонов тя каза: „Вие искате ли да има правителство? Искахте! Всички хора неистово искаха правителство. Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. Освен когато ви налагат позиция – това е единственият субективен фактор“.

Дончева каза още, че няма да дава подробности, защото след като обявила кои кръгове стоят зад Слави Трифонов, последвал скандалът „500 К“.

Нямам идея защо трябва да напиша „500К“ и някой да го тълкува. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като основният свидетел каза, че никой не му е предлагал пари – какво се проверява, дали аз искала да цепя групата им“, попита Дончева.

Дончева беше категорична, че партията на Слави Трифонов обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС. Според нея изписването на „К“ в края на число, за да се символизират хиляди, се използва от младото поколение, докато тя е на 60 г.

Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, но „500К“ в моите представи – никога не може да значи 500 000 и тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера“, обясни тя.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още