Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Донка Михайлова: Ръстът на разходите за ток в общините е до 250% спрямо миналата година

Политика

Донка Михайлова: Ръстът на разходите за ток в общините е до 250% спрямо миналата година

Донка Михайлова: Ръстът на разходите за ток в общините е до 250% спрямо миналата година - Tribune.bg
Снимка:

Икономии се налагат в цялата страна, каза зам.-председателят на Сдружението на общините

„Във всички общини ръстът на разходите за ток спрямо януари миналата година е към 200-250%. За община Троян той е към 230%“. Това заяви пред БТВ Донка Михайлова, кмет на Троян и зам.-председател на Сдружението на общините.

Икономии се налагат в цялата страна.

„Ограничения са наложени във всички структури – в общината, училищата, читалищата и културните институции на общината.  Уличното осветление продължава да работи нормално през цялата нощ, защото има много хора, които работят на три сменен режим и много туристи. Ограниченията са в друга посока“, каза кметът на Троян.

Според нея е разумно предложението общините да се включат към дългосрочна държавна поръчка за избор на партньор за доставката на електроенергия.

„За съжаление това решение има два дефицита – първо, то ще дойде доста късно през втората половина на годината, и на второ място – няма да доведе до значително нормализиране на цените на електроенергията“, отбеляза Донка Михайлова.

„Когато има криза, трябва първо да се намери решението, а след това виновния. Притеснява ни това, че редица общини са определени едва ли не като виновни, а те са потърпевши като всички български граждани“, посочи тя. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати