Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Допитване: Плевен не иска Георг Спартански за кмет

Политика

Допитване: Плевен не иска Георг Спартански за кмет

Допитване: Плевен не иска Георг Спартански за кмет - Tribune.bg

Убедителна подкрепа събира кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров

Плевенчани не искат Георг Спартански отново да бъде кмет. Това става ясно от допитване на сайта Novini.bg. В Плевен са недоволни от управлението на настоящия кмет, който е и кандидатът на „Демократична България“ за изборите през октомври. От интерактивната изборна карта на медията се вижда, че едва 27% биха дали отново гласа си за Спартански.

Същевременно кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров събира убедителна подкрепа от 50% .

Резултатите не са изненадващи, след като за четирите години на управление на Спартански, Плевен се превръща във втория най-беден град в Северна България. В страната се наблюдава икономически прогрес – ръст на БВП, на заплатите, ниска безработица. Плевен обаче е изолиран от тази картина. Там са наблюдава забавяне в ръста на заплатите. Спартански заварва около 4% разлика между коефициента на заетост в област Плевен и средния за България. Към края на мандата му този коефициент е вече 8%.

Как Плевен стана вторият най-беден град в Северна България при кмета Спартански?

Плевен изостава и от привличане на инвеститори. Общината не се възползва и от европейско финансиране. За 4 години в Плевен няма нов европроект. Правителството вече обяви плановете си за завършване на АМ „Хемус“ – инфраструктура, която е гарант за развитие на Северна България. Магистралата ще привлече и доста инвеститори в региона. Плевен обаче отново остава в страни от тази възможност за развитие.

Недоволството на Плевенчани е предизвикано и от ежедневните им проблеми – лоша инфраструктура в града, неподдържане на паркове, детски площадки, неравномерно разпределение на средствата към различни квартали. Най-големите квартали „Сторгозия“ и „Дружба“ са в отчаяно състояние.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Emigrant Хаиде на здраве, сетиха се плевенчани ама 4 години назад не са малко и като сложим другите градове + 4 напред са 8, старата хиена спечели с много пари, кебапчета и бира....
07.10.2019 00:43 / Отговор
Читател Гладна кокошка просо сънува!Много има да се облизват гербаджийските боклуци и техните господари. СПАРТАСКИ Е, И ЩЕ БЪДЕ КМЕТ!КУР ЗА ГЕРБАДЖИЙСКАТА ИЗМЕТ!
07.10.2019 23:07 / Отговор
Лябомир Мандаринов Малко некадърен съм като поет,но подхвана ли минет и на кур да е със сюнет,ще бъда спермолап като атлет. А кака Дани Джиджи,която обича и гъзове да ближи,ще ми бъде тя съпорт,та да ни наебе повече народ !!! ДА ВИ Е СЛАДКО МИЛИЧКИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ ГЕНЕТИЧНИ ! Предлагам вазели на промоция за вас - има - нема 150 км от Плевен към то запад,но да ви предупредя -моят е със стружки от бокова тръба
18.10.2019 00:27 / Отговор
Петя Плевен сгреши с избора си за кмет.Георг Спартански го интересуват парите многото пари.Не се интересува от проблемите в града и не ги решава като кмет.
12.01.2020 09:47 / Отговор
Анонимна Много голяма грешка е изборът на Георг Спартански за кмет на град Плевен.Не се интересува от проблемите в града и нищо няма да направи за Плевен.
19.01.2020 11:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати