Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Алексей Петров: Цветанов лъже. Ако се върна в ДАНС, ще излезе истината за апартаментите му

Политика

Доц. Алексей Петров: Цветанов лъже. Ако се върна в ДАНС, ще излезе истината за апартаментите му

Доц. Алексей Петров: Цветанов лъже. Ако се върна в ДАНС, ще излезе истината за апартаментите му - Tribune.bg

Балканите са стратегическо място за Русия, смята експертът по национална сигурност

„Г-н Цветан Цветанов е злоупотребил със своето служебно положение, за да изрича лъжи“, коментира пред Нова тв експерт по национална сигурност доц. Алексей Петров. Той задочно попита бившия вътрешен министър защо го е набедил в разпространение на наркотици в свое интервю от 2013 г. пред Николай Бареков и какви доказателства има за това.

„Ако реша някога да се върна в ДАНС, аз се надявам, че г-жа Алексова от НАП, която е правила ревизията на тези доходи/на Цветан Цветанов б.р./, ще може да обясни по-подробно как са се появили те“, категоричен е експертът по национална сигурност.

По думите му в момента не трябва да ни интересуват Вашингтон и Москва, а хора като Цветанов и Румен Петков, които са заемали висши държавни длъжностни.

„Разузнаване срещу контраразузнаване е една от най-древните игри, а пък шпионажът е втората най-стара професия, като е също толкова почтена, колкото и първата“, коментира доц. Петров пред Нова тв безпрецедентните арести и у нас на руски шпиони. Според него Балканите са стратегическо място за Русия.

„Става дума за реализиране на шпионство, за кражба на данни, които са държавна тайна. В условията на „любезности“, които си разменят Джо Байдън и Владимир Путин, аз мисля, че напрежението ще продължи в сферата на шпионажа и контрашпионажа“, добави доц. Алексей Петров. Той очаква този, който е снимал, да остане много дълго в ареста.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати