Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Антоний Гълъбов: Политическите игри костват сериозни щети, а кризата е зад ъгъла

Политика

Доц. Антоний Гълъбов: Политическите игри костват сериозни щети, а кризата е зад ъгъла

Доц. Антоний Гълъбов: Политическите игри костват сериозни щети, а кризата е зад ъгъла - Tribune.bg
Снимка:

Виждаме същите игри, които се играеха и в 45-то НС. Имаше неразбиране какво представлява ИТН. От самото начало ИТН показаха, че няма да следват правилата. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред „Нова нюз“.

„Българската политика продължава да бъде изключително недоучена. Втвърдяването на тона идва от Манолова, защото явно не постигат това, което очакваха. Имаме политически субект, който казва ние сме спечелили и ние ще предложим правителство, ако не отиваме на избори“, отбеляза доц. Гълъбов.

„Досега нямаше преговори. Тези срещи очертаваха по-ясно законодателната власт. По-добре щеше да се тръгне с преговори по краткосрочна програма със спешен порядък. Кризата е зад ъгъла. Ние сме на няколко седмици от икономическа криза. Моето опасение е, че няма желание да се прави правителство, има желание за извънредно законодателство. Игрите продължават, а това може да ни коства много сериозни щети“, предупреди още политологът доц. Гълъбов.   

"Най-лошото е, че ако вървим към предсрочни избори, ще загубим още три месеца. Кандидатът за президент ще назначи служебно правителство, което да организира изборите. В един момент ще се окажем в положение на няколко кризи, смята доц. Гълъбов. Ако сега откажат да обяснят на избирателите защо се стига до нов избори, избирателите ще ги изненадат. Трябва да се каже много ясно, че служебното правителство няма правомощията да посяга към Плана за възстановяване и актуализация на бюджета. Те нямат политическа легитимност и няма да носят отговорност", каза още той.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети