Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. д-р Евелина Христова: На ПП-ДБ им се предлага фигура, която олицетворява всички ценности, към които се стремят

Политика

Доц. д-р Евелина Христова: На ПП-ДБ им се предлага фигура, която олицетворява всички ценности, към които се стремят

Доц. д-р Евелина Христова: На ПП-ДБ им се предлага фигура, която олицетворява всички ценности, към които се стремят - Tribune.bg

„Добре е да се каже, че имаме кандидатура на жена за министър-председател. Самата Мария Габриел е с много широк европейски опит. От 2009 г. е представител на България в Европейския парламент, а от 2019 г. е еврокомисар и е комисар с добър имидж“. Това заяви в интервю за БГНЕС докторът по политология, магистър по маркетинг, реклама и ПР, и преподавател в НБУ Евелина Христова.

„Хубаво е като се управлява държава, това да е човек, който има опит в политиката. Тази кандидатура е възможно най-подходящата. Дамата е извън тясно политическия живот на страната вече повече от 10 години, в този смисъл оценявам високо тази кандидатура“, каза още Евелина Христова, след което уточни, че на ПП-ДБ им се предлага фигура, която в много голяма степен олицетворява всички ценности и посоки, към които и те се стремят – това са Шенген, Еврозоната, въобще нашата цялостна посока на движение по отношение на ЕС.

„Опитът за диалог по този начин е много сериозно заявен от ГЕРБ – СДС, затова може би е добре да помислят сериозно дали не биха били склонни да участват в такива разговори. Предстоят срещи, надявам се да са публични, така че това, което предстои да чуем, ще бъде много важно, защото като бъде връчен мандатът на 15 май, ще има време да се проведат някакви конструктивни разговори, надявам се. По-добре е да има по-широко подкрепено правителство, за да бъдат максимално представени всички избиратели“, каза още Евелина Христова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мария Габриел
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати