Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Катя Михайлова: ПП са деца в политиката, незрели политици

Политика

Доц. Катя Михайлова: ПП са деца в политиката, незрели политици

Доц. Катя Михайлова: ПП са деца в политиката, незрели политици - Tribune.bg
Снимка:

„Тези, чиято отговорност е да ни представляват, се опитват да разтягат политическото време. Всеки укрепва властта си на политическия терен. Не виждам края. Не знам как ще се състави правителство с тези уговорки… Формирането на мнозинства и диалогът в политиката са две съвсем различни неща“. Това обясни пред БНР доц. Катя Михайлова, която е преподавател по Социология в УНСС.

„Мнозинствата са по интереси. Диалогът е свързан с ценности. Има разлика между двете. Сега се работим на нивото на консенсус по отделни политики“, коментира тя.

Доц. Михайлова посочи, че ПП са деца в политиката.

„Те са незрели политици. Личи си от начина, по който се опитват да решават държавен въпрос от най-високо ниво, какъвто е съставянето на правителство“, твърди доцентът.

Тя вижда изхода от политическата криза в провеждането на избори „до дупка“.

„Задачата на българите е да разкараме тези безпомощници, които не могат да направят правителство толкова дълго време. Това става като ги изтощим с избори“, каза доцент Михайлова. Според нея Румен Радев трябва да прецизира политическия си език.

Тя определи протеста, които организираха управляващите от последния редовен парламент срещу опозицията, като „нещо забавно, което през последните 30 години не се беше случвало. Това е знак за безпомощност. Не мога да се справя с проблемите, имайки цялата власт, затова си организирам протест. Това също и демагогско желание да се покажем равни с тези, които ни избират“, смята доц. Катя Михайлова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати