Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъчезар Иванов: Предлагам биометричните показатели в НС да бъдат премахнати

Политика

Лъчезар Иванов: Предлагам биометричните показатели в НС да бъдат премахнати

Лъчезар Иванов: Предлагам биометричните показатели в НС да бъдат премахнати - Tribune.bg
Снимка:

Предлагам биометричните показатели в Народното събрание да бъдат премахнати, заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ доц. Лъчезар Иванов. Депутатът от ГЕРБ предупреди колегите си в зала, че са седнали на гъсто и поиска всеки в зала да си сложи предпазна маска.

В отговор председателят на Народното събрание Цвета Караянчева увери, че въпросът ще бъде дебатиран на председателски съвет.

Народните представители използват компютъризирана система за гласуване и карти с техните биометрични данни от 2010 г. Практиката бе въведена, за да се избегне гласуването с чужди карти.

Правилникът за организацията и дейността на 44-тото Народното събрание е категоричен, че гласуването в парламента става посредством система, задействана с биометрични данни на всеки един народен представител.

Днес депутатите трябва да приемат на първо четене Закона за извънредното положение и мерките, които трябва да се вземат. Левицата има притеснения около предложенията на властта и затова ще предложи свои.

След председателски съвет при председателя на парламента Цвета Караянчева народните представители започнаха работа с повече от 30 минути закъснение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати