Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мангъров се предложи на мястото на Кунчев

Политика

Мангъров се предложи на мястото на Кунчев

Мангъров се предложи на мястото на Кунчев - Tribune.bg
Снимка:

АБВ настоява за незабавното разпускане на Националния оперативен щаб

АБВ настоява за незабавното разпускане на Националния оперативен щаб (НОЩ). „Те в нито един момент не са представили медицински аргументи за взимането на едно или друго решение. Настояваме при структурирането на подобно ново звено в него да намерят място инфекционисти и епидемиолози. Останалите членове бяха много далеч от тази материя. Те показаха, че за тях постът е всичко, а здравето на нацията – нищо“, посочи на брифинг лидерът Румен Петков. Той предложи следващият здравен министър от новия кабинет да уволни държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който да бъде заменен от доц. Атанас Мангъров. Според Петков така действително ще се заложи на професионализма.

„Убедени сме, че човек с неговата професионална чест ще бъде изключително полезен при намирането на решения в настоящата ситуация“, подчерта Петков.

Доц. Атанас Мангъров пък заяви, че за него изборната кампания била нещо ново, с което не се е сблъсквал до този момент. Той заяви, че се надява с новото Народно събрание начело на хората, които управляват тази пандемия, да застанат истински епидемиолози и такива, които разбират от инфекциозни заболявания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети