Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Милен Любенов: При избори през декември – избирателна активност 20-25%

Политика

Доц. Милен Любенов: При избори през декември – избирателна активност 20-25%

Доц. Милен Любенов: При избори през декември – избирателна активност 20-25% - Tribune.bg
Снимка:

Ако имаме кабинет, когато и да са изборите, той ще е нестабилен. Това е мнението на политолога доц. Милен Любенов.

Като резултат от последните политически събития той вижда още по-ниска избирателна активност:

"Не очаквам решението да бъде в 51-вия парламент, който ще е доста фрагментиран и с ниска степен на представителност. Твърде е възможно да се формира някакво правителство, но то ще бъде вероятно с много кратък живот. Трябва да се мисли дългосрочно. Пътят за решение на кризата е в самите политически партии".

Според него президентът не може да бави процедурата:

"Колкото по-далече са изборите, толкова тази предизборна кампания ще продължи и толкова повече хора ще се откажат от изборния процес. Ако изборите са през декември, очаквам избирателната активност тогава да бъде в рамките на 20-25%".

Това е една много тежка политическа криза, която се дължи на опитите през последните 3 години да се направят реформи, изказа мнението си политологът.

"Тези реформи бяха неуспешни от една страна заради липсата на мнозинство, а от друга - на неумението на управляващите тогава в лицето на ПП-ДБ да се възползват от тази ситуация след протестите през 2020 г., когато имаше много сериозна подкрепа за реформи. Сега нещата се връщат в изходна позиция. Това няма да е лесна борба".

Политологът изказа мнение, че най-малко вероятно е да се случи предложеното от ПП-ДБ. Според него няма как да се попълнят органите без парламентарно мнозинство. Той смята, че тези позиции могат да бъдат попълнени едва тогава, когато има редовно правителство, зад което стои ясно парламентарно мнозинство. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети