Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Милен Михов: Днешното общество е с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите

Политика

Доц. Милен Михов: Днешното общество е с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите

Доц. Милен Михов: Днешното общество е с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите - Tribune.bg
Снимка:

Оставката на г-н Порожанов е работа на ГЕРБ, той е от тяхната квота, ВМРО уважава този избор, каза депутатът

Оставката на господин Порожанов е работа на ГЕРБ, това е тяхна квота, ние уважаваме този избор, аз лично възприемам положително новия министър на земеделието. И честно казано аз се доверявам много повече на една жена с власт, отколкото на мъж с власт - жените са по-добри управници.

Това заяви във „Всичко коз“ по Канал 3 доц. Милен Михов, депутат от ВМРО.

По думите му може само да се приветства начинанието на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат проверени всички недекларирани офшорки и офшорни сметки на лицата на висши публични длъжности, като депутати, министри, шефове на агенции и т.н.

Може би всяко нещо си идва с времето. Да си припомним преди година как огромни сделки с милиони от държавни средства и активи бяха подминавани от общественото мнение с едно странно мълчание, посочи доц. Михов.

Днешното общество е по-различно от преди, с по-изострена сетивност към корупцията и злоупотребите, може би сега е дошло времето това да бъде доведено до край, дано службите, ДАНС и прокуратурата да си свършат работата, пожела доц. Михов.

Според него службите вече имат доста натрупана подобна информация, която може да стане публична с инициативата на Сотир Цацаров. Все пак службите затова са служби, за да пазят конфиденциалност, ролята на прокуратурата и властта е да стори правилното. Би било жалко, ако това начинание го тълкуваме като част от предизборен сценарий на едни или други фактори - за мен главният прокурор заслужава уважение, за да му бъде спестено подозрение, че влиза в такъв сценарий, подчерта Милен Михов.

За активната роля на президента Румен Радев във вътрешната и във външната политика доц. Михов сподели, че само по себе си е добре един държавен глава да има активна позиция за живота в страната, друг е въпросът за детайлите в желанието му.

Задавам си въпроса в една друга плоскост - ако приемем, че политиката е една законна, нормална и рутинна подмяна на едни партии с други и се осъществи промяна, за каквато настоява опозицията, да си зададем въпроса дали той ще е толкова критичен към евентуално следващо управление на опозицията. Дали ще е такъв? Гражданите си задават този въпрос и си дават различни отговори. Това е изпитанието на една активна позиция, изтъкна историкът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати