Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Николов: Радев не руши ГЕРБ, а основите на демокрацията

Политика

Доц. Николов: Радев не руши ГЕРБ, а основите на демокрацията

Доц. Николов: Радев не руши ГЕРБ, а основите на демокрацията - Tribune.bg

Служебния кабинет води война с част от нацията

Служебния кабинет води война с част от българската нация. Това заяви историкът доц. Петър Николов пред Faktor.bg. По думите му това правителство е безпрецедентно в съвременната ни история и буквално води война с част от българската нация. Според историкът пример за това е как министрите излизат и директно заплашват с „изчегъртване“ политическите си противници, освен това заплашват медии и журналисти.

Доц. Николов добавя и уволнените по политически причини държавни служители. По думите му в момента министрите в служебния кабинет използват позициите си, за да създават фалшиви новини. Според историкът всичко това подкопава основите на българската демокрация. Така на практика вместо дебат, политическият  живот се свежда до псувни, персонални обиди и компромати. По думите на доц. Петър Николов обществото ни се разделя тежко и има пропаст, която много трудно след години можем да преодолеем. Според него е погрешно да се смята, че алибито на тези действия са греховете на ГЕРБ. Историкът е категоричен, че Румен Радев руши не ГЕРБ, които стоят стабилно, а руши основите на българската демокрация. Николов припомня, че в страната ни  неколкократно е имало времена на омраза, като дава примери от историческото  минало на България, и си задава въпроса дали осъзнават какво вършат Радев, Янев, Рашков и Минеков...

По думите на Николов: „България е заобиколена от страни повече или по-малко проблематизиращи демокрацията и правата на човека. Видяхте и чухте Карадайъ в Турция. Знаем и за възхищението на БСП и на самия Радев от Путин и неговия режим в Русия, за това, че обркъжението му е пробито от руските тайни сужби. Трябва да си дадем сметка, че за много българи политическата свобода и плурализмът не са безалтернативни. Градските либерали от ДБ са полезните идиоти в този процес, те маршируваха заедно с болшевиките по жълтите плочки, те се кланяха на президента, те следваха ковчезите на Отровното трио, те припознаха Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова като съюзници. Нещо повече, именно ДБ пригласяха на руското лоби в омаловажаването на разследванията на руската агентура във военното разузнаване, заявиха готовност да съставят правителство с подкрепата на БСП и подкрепиха безпрецедентната атака срещу демокрацията с промяната на Избирателния кодекс и превръщането на ЦИК в зависим от президента орган.“, завършва тезата си историкът.

Според доц. Петър Николов след изборите страната ни отново ще е в патова ситуация.ГЕРБ отново ще са първа политическа сила, но все още няма да имат съюзници. Слави Трифонов ще се страхува да поеме отговорност.  БСП ще е в нокдаун и лидерството на Корнелия Нинова отново ще бъде проблематизирано. Хаосът няма да свърши, а ще се засили. Това, което наистина може да сложи край на кризата са едва президентските избори, на които надявам се, Румен Радев най-накрая ще плати сметката за това, че от обединител се превърна в разединител на нацията. Големият въпрос е, ще се намери ли политическа фигура, която може да артикулира всичко това, да го победи на вота и да постави държавността пред собственото си его. Дано!“ завършва доц. Николов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети