Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Стойчев: Резултатът беше очакван, той беше произведен от два фактора – Рашков и машините

Политика

Доц. Стойчев: Резултатът беше очакван, той беше произведен от два фактора – Рашков и машините

Доц. Стойчев: Резултатът беше очакван, той беше произведен от два фактора – Рашков и машините - Tribune.bg
Снимка:

„Резултатът беше очакван, той беше произведен от два фактора – Бойко Рашков и машинно гласуване, до степен да отказва хората да гласуват. Това каза по Нова телевизия политологът доцент Стойчо Стойчев.

По думите му вотът с машини е тест за ловкост с всички екрани за потвърждение – „тези операции за хора, които си теглят пенсиите от банкомат са сложни“.

По думите му през ноември вместо да имаме висока активност, при нас тя е много ниска. Хората, които са дигитално по-добре от електората на ДБ и ПП всъщност надделяват.

„Активността на Бойко Рашков беше като за последно, сякаш утре няма да дойде. Той много етнизира своите операции. Те бяха концентрирани в ромския етнос, което го инкриминира и не е нормално за държава в 21 век“, каза Стойчев.

Според него, когато подлагаш на натиск един етнос да не ходи да гласува и започва да нарушава законите.

„Във всяка махала има барони, лихвари. Те са медиатори, а когато системно ги пресираш те ще се легитимират и МВР ще има проблем в махалите“.

По думите му това не е победа на Кирил Петков и Асен Василев, а на Румен Радев, защото те са неговите хора.  „Това е партията на Радев, която не се случи“, допълни политикът.

Според Стойчев ИТН няма да подкрепят кабинет на ПП. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети