Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц.Гълъбов нарече политическа корупция и търговия с влияние начинът, по който се търси подкрепа от ПП

Политика

Доц.Гълъбов нарече политическа корупция и търговия с влияние начинът, по който се търси подкрепа от ПП

Доц.Гълъбов нарече политическа корупция и търговия с влияние начинът, по който се търси подкрепа от ПП - Tribune.bg
Снимка:

„Виждаме едно разпадащо се управление. Освен че е кабинет в оставка, вече започва да генерира все повече напрежение. Не виждам системни усилия да бъде получена подкрепа за евентуалния мандат за правителство”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS политологът доц. Антоний Гълъбов. 

Според него не се виждат усилия да се възстанови поне отчасти парламентрания диалог. „Аз не виждам системни усилия да бъде получена подкрепа за евентуалния мандат за съставяне на правителство. За това би било необходимо ПП да предложи не само структура и състав на кабинет, а и много кратка и ясна управленска програма до края на тази година, ако не до пролетта на идната година”. 

Гълъбов нарече „политическа корупция и  търговия с влияние” начина, по който се търси подкрепа от ПП: „Когато един министър-председател в оставка твърди, че има нужда просто от 121 народни представители, а не води преговори, това  е търговия с влияние”, категоричен е политологът.

„Единственият аргумент, който остана на БСП е – ние продължаваме да губим влияние, но сме във властта. Това е критично важно за това ръководство. БСП се намира в слаба позиция”, добави доц. Гълъбов. 

„Правителство в оставка предлага актуализация на бюджет, който не е ясно кой ще изпълнява”, добави политогът. „Цялостната логика на бюджета е нарушена. Всички се готвят за избори, но това е щета за бюджета“.

Кирил Петков и Асен Василев не биха могат да бъдат кандидати за премиер, категоричен беше доцентът.  „Дори в по-голяма степен Асен Василев. Тези две фигури не могат да съберат нужната подкрепа”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети