Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Държавата действа постфактум и се разминава с активността на гражданите, протестите са доказателство

Политика

ДПС: Държавата действа постфактум и се разминава с активността на гражданите, протестите са доказателство

ДПС: Държавата действа постфактум и се разминава с активността на гражданите, протестите са доказателство - Tribune.bg
Снимка:

От движението отново настояха дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците

„В началото на НС ние от ДПС заявихме,че в това НС може да се постигне стабилност с оглед на европейското развитие на страната и войната в Украйна. Нужен беше диалог межди институциите. Днес смятаме, че трябва да се осигури сигурност на хората с оглед на растящите цени на оснивните стоки и управляващите да се занимават с решаване на проблемите“, това заяви от парламенратната трибуна в началото на есенната сесия на НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Държавата се разминава с активността на гражданите, протестите са доказателство, действията на държавата са постфактум. Естествено е логиката на политиката да се диктува от представата за справедливост на улицата. Това обстоятелство поставя законността като основен принципн на правовата държава, улицата казва как да се управлява. Има време това да се поправи, заяви лидерът на ДПС. По думите му трябва да се работи по приоритетите на хората и дневният им ред да стане дневен ред на политиците. Карадаъй каза, че трябва да се работи за влизане в Шенген. Спешно трябва да се привмат законите за ПВУ като се започне от КПКОНПИ“, обясни той. 

„Обществото е разделено. Обществото иска живот по европейски стандарт и всички партии имаме отговорност, но отговорността на управляващите е най-голяма. Ние сме и на прага на местния вот, който е важен. Трябва да осъзнаем, че е необходим икономически растеж и европейско качество на живот“, подчерта лидерът на движението.

Той заяви, че промените в Конституцията е една от най-важните задачи пред това НС.  „Нека тези дебати бъдат оценка на демокрацията за последните 33 години. В това число и на българския етнически модел. Всяка промяна в Контитуцията има смисъл, ако отговаря на времето и подобрява условията на живот на гражданите“.

Карадайъ отправи призив за разум в тези дебати.  „Време е за ново начало“, заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети