Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Делото за клевета на Прокопиев е „комунистически прийом“, а баща му „търкал ушите на Живков“

Политика

ДПС: Делото за клевета на Прокопиев е „комунистически прийом“, а баща му „търкал ушите на Живков“

ДПС: Делото за клевета на Прокопиев е комунистически прийом, а баща му търкал ушите на Живков - Tribune.bg
Снимка:

Партията дава финансовия министър на прокуратурата за назначена ревизия на Пеевски

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви на брифинг в парламента, че Движението ще даде вицепремиера и финансов министър Асен Василев на прокуратурата, тъй като при вече завършени ревизии на депутата Делян Пеевски той отново ще назначи нови проверки за това изпирал ли е пари през офшорни сметки депутатът от ДПС. Проверката ще е по сигнал на „Боец“.

„Това е проява на политически репресии и опит за саморазправа с политически опоненти“, коментира Карадайъ. Депутатът Йордан Цонев разясни на медиите, че според Данъчно-процесуалния кодекс Асен Василев няма право на такива действия.  

„Преди два дни застанахме тук пред вас и предупредихме за едни закани на министър Асен Василев към едни наши колеги. Това, за което ви предупредихме, е факт. Моделът е някой на някого нещо си бил казал някъде около селската чешма. Казаното от прокситата на олигарха Иво Прокопиев се довежда до знанията на Василев и той обещава да извърши неправомерни действия“, изтъкна председателят на ДПС. Мустафа Карадайъ поясни, че технологията за задействане на подобна „ревизия на ревизиите“ е медията на Иво Прокопиев да зададе публично въпроси, а Асен Василев да предприеме проверка на вече извършените и приключилите ревизии.

„Вероятно резултатите от тези ревизии не са довели до очаквания резултат и затова се налагат нови проверки“, уточни депутатът Хамид Хамид.

Относно писмото на бизнесмена Иво Прокопиев, че ще съди депутати от ДПС, които уронват престижа му като го обявяват за „олигарх и медиен монополист“ Хамид Хамид посочи, че от създаването си ДПС е било подложено на репресии, а бащата на Прокопиев „е търкал ушите на Тодор Живков в ловно стопанство „Воден“, така че тези комунистически прийоми не ги притесняват.

Народният представител Йордан Цонев прие с усмивка задочното питане през медиите на Иво Прокопиев дали депутатите от ДПС ще се откажат от имунитета си, ако им повдигне обвинение в съда, като разясни, че и без да направят това, бизнесменът може да заведе граждански иск срещу тях.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати