Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС дава Петков на прокуратурата: Като министър бездействал за „златните паспорти“

Политика

ДПС дава Петков на прокуратурата: Като министър бездействал за „златните паспорти“

ДПС дава Петков на прокуратурата: Като министър бездействал за златните паспорти - Tribune.bg
Снимка:

Спешно да се установи дали наред с мнозинството китайски граждани има и руски олигарси, които са получили „златни паспорти“ у нас, настояват ДПС.

„Бяхме подали сигнал до прокуратурата. Днес подаваме допълнение, че по време на интервю на народния представител Халил Летифов от 12 февруари тази година чухме запис на интервю на министър-председателя Кирил Петков, в който той в качеството си на служебен министър на икономиката тогава, след като е разбрал, че има порочни практики със златните паспорти е възложил на заместник-министъра на икономиката, тогава Калина Константинова, да извърши незабавна проверка“, заяви Хамид Хамид.

Според него Министерство на икономиката е следвало да изготви наредба, която да осъществява пълен контрол и предварителен, и последващ на всяка инвестиция, която е основание за придобиване на гражданство или постоянно пребиваване. Той заяви, че подават сигнал срещу Петков като служебен министър на икономиката за бездействие.

„Във връзка със санкциите, които се налагат във връзка с войната в Украйна, бихме искали да заявим, че при обсъждането на общите санкции нашите партньори и съюзници в ЕС и НАТО по отношение на проверката на авоарите и инвестициите на олигарси, свързани с президента на Руската федерация Путин и преразглеждане гражданството им на това основание, искаме да заявим, че ние от ДПС сме внесли такова предложение между първо и второ четене на Закона за българското гражданство. Такъв законопроект, имахме, който не се прие в зала, но между първо и второ четене сме внесли такива текстове в Закона за българското гражданство“. Това каза днес в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Настояваме час по-скоро, спешно, законът да влезе в зала на второ четене и да се приемат предложенията на ДПС за проверка на всеки един конкретен случай от началото на действие на закона досега“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп