Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Докладът на ЕК е обективен и полезен

Политика

ДПС: Докладът на ЕК е обективен и полезен

ДПС: Докладът на ЕК е обективен и полезен - Tribune.bg
Снимка:

От движението направили най-много в посока прозрачност на собствеността на медиите

Обективен и полезен е докладът на ЕК за върховенството на закона, коментираха от ДПС.

„Обективен като всички доклади преди това по сътрудничество и проверка, но интерпретацията беше чисто българска. Изглеждаше ни, че интерпретацията на всички останали партии е като „изгубени в превода“, изтъкна депутатът от ДПС Йордан Цонев.

„Не приемаме оценката, че тези механизми са някаква тежест за страната ни. Приемаме с уважение критиката като помощ и подадена ръка за България. Всеки беше направил извадки в зависимост от своята политика. ГЕРБ са прави, че има доста похвали, но и БСП са прави, че съдържа доста критика“, уточни депутатът Хамид Хамид.

Народното събрание вече е приело най-важните стъпки в посока прозрачност на собствеността на медиите, посочиха от ДПС.

„Как се изпълнява този закон трябва обаче да питаме изпълнителната власт. Ако има критики за прозрачност на собствеността, тя не трябва да се отправя към законодателя“, подчерта Йордан Цонев и добави, че през 2013-2014 г. ДПС внесе законопроект, в който офшорните компании имат изрична забрана да притежават медии.

„Все още най-голямата телевизия е собственост на офшорна компания. Не законодателят прилага закона. Защо той не се спазва?“, попита Цонев. Според него от движението са направили най-много в последните години в посока прозрачност на собствеността на медиите.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, доклад, ЕК

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети