Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС избира нов лидер

Политика

ДПС избира нов лидер

ДПС избира нов лидер - Tribune.bg
Снимка:

В София се проведжда Националната конференция на ДПС, която ще избере нов председател - след оставката на Мустафа Карадайъ.

Най-висшият партиен форум на ДПС се събира на Национална конференция, след която се очаква да излезе с двама лидери и обновено ръководство. Форумът ще събере в една зала елита на партията за първи път от 2016-та година. Председателят на парламентарната група Делян Пеевски и депутатът Джевдет Чакъров се очаква да бъдат избрани за ръководители на ДПС.

До момента няма информация за дневния ред, организацията на форума и поканените гости. Предполага се, че Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще присъства на конференцията. Очаква се да бъде представен и отчетен доклад за състоянието на партията.

На конференцията се очакват и над 900 делегати и над 600 гости от Турция и европейски държави. Сред тях със сигурност ще има и пратеници на Либералния интернационал и Алианса на либералите и демократите за Европа, чиито вицепрезидент е Илхан Кючук.

Уставът на партията ще бъде също променен, за да позволи начело да бъдат избрани двамата съпредседатели, както предложи Ахмед Доган. Делегатите ще трябва да решават и дали да разделят по аналогичен начин и лидерското място в парламентарната група. В момента тази роля се изпълнява само от Делян Пеевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати