Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС към ДБ: Медийно-олигархичното НПО на Прокопиев определя дневния ред на парламента!

Политика

ДПС към ДБ: Медийно-олигархичното НПО на Прокопиев определя дневния ред на парламента!

ДПС към ДБ: Медийно-олигархичното НПО на Прокопиев определя дневния ред на парламента! - Tribune.bg

ДПС и „Демократична България“ влязоха в остра словесна битка в края на пленарното заседание днес. Скандалът избухна по време на изслушването на служебния министър на транспорта Георги Тодоров относно проведените процедури, размера и начина на финансиране на проекта за удълбочаване на плавателните канали във Варненското езеро, включително съответните действия на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“.

Темата първо коментираха от „Демократична България“, които намесиха името на Ахмед Доган в случващото се във Варненското езеро. Представителят на ДБ Ивайло Мирчев обяви, че това е корупционна схема.

„Удълбочаването на пристанището е зад порта на Доган - българският „Мили ванили в бизнеса", който фасадно си прави бизнеса, а отзад държавата го подкрепя. Как си обяснявате това изключително мобилизиращо поведение на българските институции да удълбочат канала, когато Доган си купува ТЕЦ-а, а не години преди това“, попита Мирчев. Той показа и карта на пристанище Варна и Варненското езеро.

Думите на Ивайло Мирчев извадиха от контрол неговия колега от ДПС Халил Летифов, който излезе на трибуната с брой на вестник „Капитал“.

Летифов показа първата страница, озаглавена „Как 230 млн. лв. потънаха във Варненското езеро“, и отговори на Мирчев: „Истината е, че имаме едно медийно-олигархично НПО, което определя дневния ред на парламента. И ние всички подскачаме по желанието на котарака. Внушенията да си ги правят вкъщи за фасадната им демокрация и опашките на котарака“, каза той.

Антоанета Цонева от „Демократична България“ от своя страна отговори: „Мили ванили в българската икономика сте вие“.

А министър Георги Тодоров пък от своя страна каза, че няма информация как се е стигнало до договор и процедура с фирмите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп