Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС в остър спор с Кирил Петков: Искаме да не лъжете

Политика

ДПС в остър спор с Кирил Петков: Искаме да не лъжете

ДПС в остър спор с Кирил Петков: Искаме да не лъжете - Tribune.bg
Снимка:

Остри реплики между депутата от ДПС Йордан Цонев и премиера Кирил Петков в пелнарната зала. По време на парламентарния контрол Цонев се поинтересува дали списъкът от 19 лица, който Петков внесе в прокуратурата, съдържа лицето Иво Прокопиев.

„Има много журналистически разследвания срещу него като медиен олигарх, монополист и участник в приватизацията“, обясни Цонев.

В отговор премиерът разясни защо имената в списъка са 19.

„Защо бяха 19, а не 20 - моята идея е, че за 19 от тях бяхме събрали медийни публикация, а на 20-тия го предадохме“, коментира Петков. Той помоли ДПС, ако има данни, за което и да е лице, включително за Иво Прокопиев, да му ги предаде.

„Искаме да не лъжете, искаме да няма основание да ви наричат марионетки на задкулисния кръг „Прокопиев“, а такива основания се дават всеки ден. Ако вие не сте прочели в медийните разследвания, които са десетки за Прокопиев, а ми искате данни, аз ще ви ги дам, но нямате никакво основание да излезете тук и да ми кажете, че нямате данни. Още другата седмица ще ви покажа колко пари е получило това лице от скъпия ток и сега как това влияе на вас“, коментира Йордан Цонев.

От място Кирил Петков се опита да го прекъсне, като му се скара – „Не лъжете“. 

„Не аз съм уличен в лъжи, вие сте, Конституционният съд ви уличи“, повиши тон Цонев. Наложи се председателят на парламента да се намеси, за да намали напрежението.

„Послужихте си с чиста лъжа - никога не сте чували от мен: Не закачайте този кръг. Единственият кръг, който ще закачим много здраво, е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, ако това ви притеснява и изнервя. Аз съм премиер на цяла България, времето на бащинията свърши“, закани се Петков от трибуната.

Йордан Цонев му обърна внимание, че е посочил друго, което ще прочете от трибуната следващата сряда, защото парламентарният контрол се записва.

„Казах, че в разговори сте казал - нямам нищо общо с този кръг/ на Иво Прокопиев/, не ни закачайте за него“, отвърна му Цонев. Той допълни, че ДПС също иска съдебна реформа, а конституционните и антикорупционните предложения на партията съдържат почти всичко, което обществото иска и даде пример със закона за отмяна на т.нар. „златни паспорти“, който от ПП не са подкрепили.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати