Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС към Радев: Политическата криза не настъпва за ден (ВИДЕО)

Политика

ДПС към Радев: Политическата криза не настъпва за ден (ВИДЕО)

ДПС към Радев: Политическата криза не настъпва за ден (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Според партията сме закъсняхме с Плана за възстановяване и устойчивост и с оперативните програми

ДПС станаха третата сила, поканена от Радев на „Дондуков“ 2 във връзка с консултациите за съставянето на правителство.

Радев заяви, че има очаквания за редовен кабинет и че българските граждани гласували за промяна.

„Изборите, проведени три пъти в страната, са в резултат на политическата криза. Тя не настъпва за 1 ден и ние станаха свидетели как през годините сме стигнали до ситуацията, в която се намираме, подчерта от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите. Не е нова тема за нас от ДПС, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа криза. през 2016 г на конференцията ни се проведе под мотото „Възстановяване на нормалността в политиката. Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността. Въпросът е как преодоляваме политическата криза“, каза още той.

Карадайъ допълни, че страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи - ковид кризата, здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, която в момента се развива, растящите цени.

„ Страната изисква отговорно управление, управление с визия, изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни действия с оглед на преодоляване на кризата и с поглед в бъдещето“, каза лидерът на ДПС.

Карадайъ разкритикува теми, които трябва да се ускорят – „Ние сме закъснели с Плана за възстановяване и устойчивост и закъсняваме с оперативните програми. Националният ресурс, които имаме за реформите,  не е достатъчен, а тези възможности, които бихме имали при подобрен План за възстановяване и при одобрени оперативни програма могат да дадат тласък на икономиката, да се повишат доходите и стандарта на хората“, каза в заключение Мустафа Карадайъ.

На излизане лидерът на ДПС каза, че не противоречи на законите на физиката ДПС да подкрепи бъдещия кабинет, зависи от програма и какъв ще е персоналният състав на новия кабинет. В основата на всичко стои една думичка – диалог, заяви той.

В отговор на думите на депутата от „Продължаваме промяната” Христо Петров (Ицо Хазарта – бел. ред.) Карадайъ заяви:

„И аз, и цялата партия сме охрана – охрана на гражданските права на всички граждани.“

Кадарайъ отклони въпроса за смяна на главния прокурор Иван Гешев.

„Реформа в съдебната система – да, дотолкова, доколкото минава през законодателството, защото законодателният орган е НС. Отговорността за персоналните промени е на компетентните органиЧ.

„Не е лоша идея в Народното събрание да се влиза само със зелен сертификат“, каза още Кадарай и добави: „Така ще дадем пример, че сме отговорни към човешкия живот“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати