Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Кирил Петков и ПП продължават да саботират процеса на присъединяване на РСМ към ЕС

Политика

ДПС: Кирил Петков и ПП продължават да саботират процеса на присъединяване на РСМ към ЕС

ДПС: Кирил Петков и ПП продължават да саботират процеса на присъединяване на РСМ към ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Настояваме процесът да продължи по възможно най-бързия начин и да влезе в зала, защото това е исторически шанс за България, категоричен е Станислав Анастасов

„Кирил Петков и „Продължаваме Промяната“ продължават да саботират процеса на присъединяване на Република Северна Македония. Вчера двамата – Кирил Петков и Асен Василев, лично са саботирали заседанието на Министерския съвет по точката, предложена от министъра за одобряване на рамката. Всички до този момент открито казаха, че това е най-добрата преговорна рамка, която България може да получи“. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и зам.-председател на Комисията по външна политика в парламента Станислав Анастасов.

„Днес не се регистрирахме, защото ПП и Кирил Петков отказаха да включат в дневния ред точката за Северна Македония, както и да има извънредно заседание на Комисията по външна политика“, посочи той причината ДПС да не влезе в пленарна зала.

„Настояваме веднага, още днес процесът да продължи, да има заседание на комисията, което да бъде включено в дневния ред и именно гласуването на предложението за решение, което ние сме внесли. Има още едно, няма значение, въпросът е процесът да продължи по възможно най-бързия начин и да влезе в зала, защото това е исторически шанс за България“, категоричен бе Анастасов.

„Позицията на ДПС е ясна, че това е най-добрата преговорна рамка, която България може да получи и трябва по възможно най-бързия начин ние да си свършим работата“, подчерта депутатът от ДПС относно френското предложение за РСМ.

„Моля, Кирил Петков и ПП да престанат да саботират този процес“, призова той. 

По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков пристигна за срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Брюксел. Той заяви на влизане, че вътре ще каже, че ветото остава и няма да има промяна, защото е обещал да чака решението на депутатите.

„Маските паднаха. Омръзна ми от страхливци. Аз ще си спазя обещанието към българския народ, затова се надявам да имаме хубава дискусия за Северна Македония. Аз днес ще кажа на европейските си партньори, че докато Народното събрание не вземе решение по темата, българската позиция остава такава, каквато е“, заяви Петков от Брюксел.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети