Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Намаляването на бюджета на съдебната система е лична фиксация върху Гешев

Политика

ДПС: Намаляването на бюджета на съдебната система е лична фиксация върху Гешев

ДПС: Намаляването на бюджета на съдебната система е лична фиксация върху Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Необяснимо е намаляването на бюджета на съдебната система, това е лична фиксация спрямо главния прокурор, коментира в парламента заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Иван Гешев е изпратил до председателя на Народно събрание Никола Минчев и до председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански писмо, в което се изразява отрицателно становище относно направено предложение за значително намаляване на бюджета на съдебната власт.

„При увеличение на бюджета от над 13 млрд. лв., при този скок на цените на енергоносителите, на всички разходи, необяснимо е намаляването на бюджета на съдебната система. Това е лична фиксация спрямо главния прокурор, това е фиксация на управляващите, това е опит за подчиняване на съдебната система, доминиране над съдебната система“, изтъкна Хамид Хамид.

Той се присъедини към позицията на главния прокурор, че това е победа на мафията.

„Да, за съжаление, изпълнителната власт е в услуга на мафията в България, изпълнителната власт не е в услуга на българските граждани“, подчерта Хамид. По думите му управляващите у нас правят така, че организираната престъпност, всички обвиняеми, всички потенциални престъпници да печелят служебно, заради подкрепата от Министерството на финансите и на изпълнителната власт.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети