Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС напусна КСНС: Не говорели за коронавируса, а Радев искал „празен чек“ за бюджета

Политика

ДПС напусна КСНС: Не говорели за коронавируса, а Радев искал „празен чек“ за бюджета

ДПС напусна КСНС: Не говорели за коронавируса, а Радев искал празен чек за бюджета - Tribune.bg

След година и половина пауза – Консултативният съвет за Национална сигурност се събра на „Дондуков“ 2. Темите трябваше да са навлизането на страната в четвърта вълна на коронавирус и излизащият извън контрол миграционен натиск по българската граница.

ДПС обаче си тръгнаха преди края на заседанието с критика към президента, недоволни от наложения дневен ред от Радев.

„Похвално“ е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с ковид 19, по закон трябва да има на 3 месеца. По същество се разглежда предложен проектобюджет от служебен кабинет. Нещата придобиват друг вид, защото пред това да се актуализират пенсии и социални плащания, наши експерти и сега твърдят, че до края на годината има достатъчно пари за пенсии“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след като напусна президентството.

По думите му в проектобюджета от служебното правителство на Радев искат празен чек за 1,2 млрд. за извънредни и непредвидени разходи, което много напомняло на модела на ГЕРБ.

„Въпросът е, че ако Бойко до сега беше в джипката, кой сега е в джипката. За нас това е дългата ръка на олигархично, медийно, НПО-групата, начело с Иво Прокопиев“, заяви Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати