Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ към Христо Иванов: Ако имате комплекси, не ги адресирайте към другиго

Политика

Карадайъ към Христо Иванов: Ако имате комплекси, не ги адресирайте към другиго

Карадайъ към Христо Иванов: Ако имате комплекси, не ги адресирайте към другиго - Tribune.bg
Снимка:

България не може да си позволи ново безвремие, подчерта Мустафа Карадайъ

Народът иска промяна и тя минава през диалог и необходимите компромиси в името на достоен живот за всеки български гражданин, посочи при откриването на новия парламент председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Конституира се 46-ото Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент и произведени втори избори в рамките на три-четири месеца в една календарна година. Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко и как спечелилата и някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата“, подчерта Карадайъ. Той отрече партията му да се занимава с интриги и да очаква власт заради самата власт.

„Ние знаем, че състоянието на нещата зависи от радикални реформи, че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Ние трябва спешно да се справим с много задачи, за да бъдем - ако не в крак, то поне на крачка от европейските държави членки на ЕС“, смята още председателят на ДПС. Мустафа Карадайъ увери, че промяната у нас минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение, плюс експертен капацитет.

„Ако заменим едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето“, категоричен бе Карадайъ. По думите му успехът изисква жертве и депутатите трябва да са готови затова, защото моментът е исторически.

„Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която самият той е участвал“, обърна се към лидера на „Демократична България“ председателят на ДПС. Относно „закачките“ в словото на Христо Иванов от парламентарната трибуна, Карадайъ го призова ако има комплекси от миналото си, да не ги насочва към друг.

„Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси, медиен монополист, като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм“, коментира Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати