Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС настоява за диалог в парламента за определяне на националните приоритети

Политика

ДПС настоява за диалог в парламента за определяне на националните приоритети

ДПС настоява за диалог в парламента за определяне на националните приоритети - Tribune.bg
Снимка:

Мустафа Карадайъ обяви, че държавността е в колапс

ДПС се обяви за диалог в Народното събрание за определяне на националните приоритети, изтъкна в обръщението си от трибуната лидерът на партията Мустафа Карадайъ. В традиционната му декларация от името на парламентарната група в началото на новата сесия на 44-ото Народно събрание лидерът на Движението посочи, че това управление създава проблеми пред страната.

"Държавността е в колапс. Управлението е нефункционално и неработещо. Експертността се явява антоним на всяко управленско решение. Войната – политическа, междуинституционална и вътрешноинституционална, изцежда и остатъците от разум в правенето на управленска политика. Това трябва да спре!“, категоричен е Карадайъ. Той разкритикува остро управлението на страната. Според ДПС е нужна изцяло нова управленския визия с дългосрочен ефект.

„Непостоянството, непоследователността, антисистемността, липсата на визия и наложената тенденция на омраза на всички към всичко прави неизбежна нова политическа и икономическа криза“, смята лидерът на ДПС.

Според него настоящата предизборна кампания за местните избори ще бъде добър повод за спиране на „инерционния ход надолу“. Само издигането на качествени кандидати ще допринесе за развитие на общините и подобряване на качеството на живот на хората.

„Крайно време е всички да осъзнаят, че е необходима национална икономика, както и че без икономически растеж е невъзможна европейската интеграция“, изтъкна лидерът на Движението.

От парламентарната трибуна той призова още за провеждането на честни и демократични избори за кметове и общински съветници, в името на развитието на общините.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, декларация, НС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети