Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Най-логично е да бъде подкрепен първият мандат

Политика

ДПС: Най-логично е да бъде подкрепен първият мандат

ДПС: Най-логично е да бъде подкрепен първият мандат - Tribune.bg
Снимка:

„Въпросът за ниската избирателна активност е изключително важен и би могъл да бъде изходна точка за нашите решения. За нас категорично това говори за нарушено доверие в политическите субекти и в частност в политическия процес в страната. Това не е ново и се развива силно последните 3-4 години.“ Това заяви Йордан Цонев от ДПС по време на консултациите за съставяне на кабинет при президента Румен Радев.

Цонев подчерта, че ниската избирателна активност се дължи на факта, че политическите сили в последните години са се отдалечили от дневния ред на хората. Той подчерта, че хората категорично не искат избори и ясно са го заявили както гласувалите, така и негласувалите.

ДПС категорично са на мнение, че трябва да бъде подкрепен победителят на изборите и това е най-правилното нещо. По отношение на заявките на по-малките партии, Цонев определи изказванията им като политическо его, което трябва да бъде подтиснато.  

„Ние много разчитаме на вас, на вашия авторитет, да убедите политическите сили и в ролята ви на медиатор. Очакванията ни от вас е както винаги да бъдете на висотата на тази отговорност и да ги убедите, че трябва да излезем от тази ситуация, както и че изборите не са решение или поне са крайно решение“, обърна се Йордан Цонев към Румен Радев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати