Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС върна надвзетата партийна субсидия

Политика

ДПС върна надвзетата партийна субсидия

ДПС върна надвзетата партийна субсидия - Tribune.bg
Снимка:

Не са възможни промени по парламентарна процедура за партийните субсидии, смятат от партията

Моника Гаджанова

От ДПС са превели в държавния бюджет надвзетите средства от партийни субсидии, обяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.

ДПС остава на позиция, че парламентарната процедура за внасяне на промени за актуализацията на държавния бюджет е приключила. Депутатът Делян Пеевски, който за пети път участва в работата на Народното събрание след евровота, също отхвърли възможността за консултации.

„Какви консултации? Субсидията е приета 1 лв. Този въпрос е свършил. На комисия, на второ четене. Какви промени, докладът е приет. Как ще го направят? Ако ще нарушават парламентарните правила, ние няма да гласуваме в комисия друго. Как ще го направят? Има ли такава парламентарна техника“, коментира Пеевски пред журналисти в кулоарите на парламента.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че сроковете за внасяне на предложения между първо и второ четене са изтекли. „Не знам заседание на комисията да има и с какви предложения ще се занимават. Вчера ви казахме, че други предложения в сроковете ние не видяхме. Няма какво да обсъждаме. Вариантите са сегашната ситуация, предложените от МС промени за един лев субсидия и нашите предложения, които са направени в срока - нула лева субсидии, както и отворено финансиране на политическите партии“, допълни Карадайъ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети