Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС

Политика

ДПС: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС

ДПС: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС - Tribune.bg
Снимка:

Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС, потвърди заместник-председателят на парламентарната група на партията Халил Летифов.

„Ние разчетохме изборните резултати и вотът на българските граждани като заявка за промяна. Mредседателят Мустафа Карадайъ, след решение на Националното оперативно бюро, заяви, че ние правителство на загубилите изборите партиите, няма да подкрепим. Разбирайте ГЕРБ и БСП“, коментира Летифов в кулоарите на парламента.

Президентът Румен Радев вече връчи проучвателния мандат на излъчения за премиер Даниел Митов, с което започна да тече 7-дневен срок за обявяване на проектокабинета.

„Отказвате протегната ръка на БСП, но промяната не е завършена“, предупреди от трибуната колегите си от новите партии соцлидерката Корнелия Нинова.

„Промяната започна след изборите на 4 април, но политиката на ГЕРБ е да създава хаос и нестабилност. Новите политически субекти не могат сами – не ви достигат гласове, но в същото време отказвате протегната ръка на БСП. Очевидна липса на политическа мъдрост“, коментира Нинова. Тя предположи, че много от директорите в администрацията и държавните предприятия не са избор само на ГЕРБ , а и на ДПС, защото по думите ѝ Движението е било в управлението на страната.

В отговор Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ заяви, че няма партия, която да иска да се докосне до ГЕРБ и всеки, който гласува в подкрепа на ГЕРБ, ще бъде предател.

Депутатът посочи, че ако получат мандата, ще видят какво ще направят, а ако се стигне до връчване на мандат на трета партия, то тя ще бъде принудена да направи коалиция с ГЕРБ, които трябва да бъдат поставени в края.

„Ако отидем на трети мандат, този който го вземе, е хубаво да си помисли какво ще направи“, заяви той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати