Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС оглави спортна комисия, ПП взеха земеделска и тази по вероизповеданията

Политика

ДПС оглави спортна комисия, ПП взеха земеделска и тази по вероизповеданията

ДПС оглави спортна комисия, ПП взеха земеделска и тази по вероизповеданията - Tribune.bg
Снимка:

Халил Летифов от ДПС оглави Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, след като предложението на ПП в лицето на Радостин Василев не събра необходимата подкрепа и кандидатурата му бе оттеглена.  

Последва избор на председател на парламентарната комисия по земеделие, но предложението на ПП това да е Росен Костурков не мина от първия път и се наложи Никола Минчев отново да го внася, за да бъде гласувано, но все пак успя.

ПП оттегли номинацията на Радостин Василев за шеф на спортна комисия в НС

В процедура по отрицателен вот Стоян Теслаков от „Възраждане“ посочи, че Росен Костурков няма морално право да оглави земеделската комисия и изобщо да е в парламента.

„В 47-то Народно събрание Росен Костурков заплаши мен и колеги от „Възраждане“, че ако не подкрепим кандидатурата на Никола Минчев за председател на парламента, в "техните медии" ще бъдем представени част от статуквото", възмути се Теслаков.

Депутатите избраха Васил Стефанов за председател на комисията по вероизповеданията. Това стана след проверка на кворума и спор дали 100 гласа са достатъчни, за да се смята избора на Стефанов за легитимен. Председателстващият заседанието Росен Желязков изтъкна, че при регистриран кворум от 141 присъстващи подкрепата на 100 гласа е достатъчна за избора на Стефанов за председател на комисията по вероизповеданията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати