Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Опозицията ще вземе решението за военна помощ на Украйна и това по същество е вот на недоверие към кабинета

Политика

ДПС: Опозицията ще вземе решението за военна помощ на Украйна и това по същество е вот на недоверие към кабинета

ДПС: Опозицията ще вземе решението за военна помощ на Украйна и това по същество е вот на недоверие към кабинета - Tribune.bg
Снимка:

ДПС ще гласува „за“ военна помощ за Украйна, но решението на парламента днес е своеобразен вот на недоверие към правителството, обяви от трибуната на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той смята, че е време управлението на страната да бъде поето от отговорни политически сили.

„Недостойно е в отговорни моменти управляващите да очакват отговорна позиция от ДПС, а в останалите моменти да се борят с всички сили срещу ДПС с лъжи и внушения“, посочи Карадайъ. Той припомни, че през 1999 г. ДПС е обявено за проклятие от тогавашния премиер Иван Костов, а тъкмо Движението е отстоявало непреклонно евроатлантическата си позиция.

Лидерът на ДПС изтъкна липсата на диалог между управляващите, което в ден като днешния води до това, че коалицията разчита на гласовете на опозицията.

„Бъдещето на нашите деца ни задължава да проявим смелост и да бъдем решителни и единни. И само така можем да сложим началото на процеса по мира“, категоричен бе Карадайъ. Той определи като единственото достойно решение на НС днес - да осигури военно-техническа помощ за Украйна. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети