Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС осъди вандализма на протеста по централата на партията

Политика

ДПС осъди вандализма на протеста по централата на партията

ДПС осъди вандализма на протеста по централата на партията - Tribune.bg
Снимка:

Нереализирани политици използват движението като трамплин, каза Карадайъ

„Нереалиризирани политици или кандидат-политици се опитват да използват ДПС като трамплин за властовите си амбиции”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изявление след заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) и парламентарната група на партията.

Повод за думите му стана вандализма в 78-ата вечер на протеста спрямо централата на партията и поругаването на националните символи - знамето и герба.Тогава демонстранти хвърляха яйца, пластмасови бутилки и бяла боя по централата на движението.

Десетки декларации са затрупали ДПС веднага, след като организаторите на протеста срещу правителството са решили, че могат да го насочат срещу опозиционната ДПС, разкри Карадайъ.

"Не може протестиращи да поругават национални символи като герба и трибагреника. Трудно е да се обясни този процес. Те показват липса на перспектива, ясна визия и идеи в организаторите на протеста", допълни той.

Според лидера на движението е нужен диалог, за да се излезе от политическата криза. 

"Изходът от политическата криза изисква диалог. За да го има, ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални", добави Карадайъ. И добави- „необходими са спешни политически действия, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре”.

Председателят на движенито направи и разбор на провелите се частични местни избори през уикенда. Карадайъ каза, че според данните на ЦИК, ГЕРБ има 9 спечелени избора, ДПС - 7, БСП - 3, БЗНС – 1 и "Да, България" - 1".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати