Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Още една победа на българския парламентаризъм е отхвърлянето на доброволческите отряди в Закона за МВР

Политика

ДПС: Още една победа на българския парламентаризъм е отхвърлянето на доброволческите отряди в Закона за МВР

ДПС: Още една победа на българския парламентаризъм е отхвърлянето на доброволческите отряди в Закона за МВР - Tribune.bg
Снимка:

От партията отчитат като успех за целия парламент и приетите промени в Закона за ДДС

„Днес имаше още една победа на българския парламентаризъм, а именно отхвърлянето на предложението на националистите за създаването на доброволческите отряди чрез Закона за МВР“, обяви на брифинг в парламента Ахмед Ахмедов, заместник-председател на ДПС.

Той посочи, че освен ДПС против създаването на тези доброволчески отряди са били колегите им от БСП, от Воля и голяма част от ПГ на ГЕРБ.

„Ние считаме, че това не е нормално да се създават доброволчески отряди. Навсякъде това е практика на тоталитарните режими“, коментира пред журналисти Ахмедов.

Неговият колега Йордан Цонев допълни, че от партията отчитат като успех за целия парламент приетите промени в Закона за ДДС.

„Беше прието едно наше предложение за детските храни и някои санитарни детски стоки до 3 г. по списък, който е приложен към закона. Също така нашето предложение от миналата година за книгите да са с различна ставка, намалена на 9%. Мисля, че това е една добра крачка напред и е в унисон със заявените от нас позиции още през миналата година, че ДДС може да се диференцира за някои групи стоки без това да пречи на фиска, без да се прави така, че големи групи стоки, които внасят голяма част от приходите от ДДС, да нарушават фискалните приходи“, коментира народният представител.

По думите му това не е първа мярка по отношение на антикризисните мерки у нас заради пандемията от коронавируса.

„Вие знаете, че след наша поправка мярката „60/40“ заработи и към днешния ден, по мнението на бизнеса, това е една от мерките, които сериозно работи. Други наши предложения също бяха приети. Наши поправки по отношение на туризма, подкрепата на туроператорските пакети с 35 евро на седалка, говорим за чартърите. Нещо, което правят, Турция и Гърция. Ние сме на регионалния пазар конкуренти с тях“, изтъкна Йордан Цонев. Той посочи като добри стъпки и кредитите за бизнеса и за гражданите от Българската банка за развитие.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, ДДС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати