Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати, но искат да е по правилата

Политика

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати, но искат да е по правилата

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати, но искат да е по правилата - Tribune.bg
Снимка:

ДПС се обявиха категорично в подкрепя на изгонването на дипломати, занимаващи се с дейност, застрашаваща националната сигурност на Република България, стана ясно от брифинг на лидера на движението Мустафа Карадайъ в парламента.

"Но считаме, че това трябва да се прави в рамките на международното и национално право, в рамките на правилата", изтъкна Карадайъ. Той сподели, че чутото снощи от службите за сигурност "буди голяма тревога", тъй като са възникнали съмнения дали премиерът в оставка Кирил Петков е спазил законите.

"Ето защо днес Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в залата, за да кажат къде е истината", посочи Карадайъ. Лидерът на ДПС призова още за "възстановяване на нормалността и разобличаване на лъжците не само в политиката, но и навсякъде другаде".

По отношение на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова България да отмени експулсирането на 70-те дипломати Карадайъ коментира, че от ДПС няма как да оправдаят такъв ултиматум, когато се касае за дейност, застрашаваща националната сигурност на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети