Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати, но искат да е по правилата

Политика

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати, но искат да е по правилата

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати, но искат да е по правилата - Tribune.bg
Снимка:

ДПС се обявиха категорично в подкрепя на изгонването на дипломати, занимаващи се с дейност, застрашаваща националната сигурност на Република България, стана ясно от брифинг на лидера на движението Мустафа Карадайъ в парламента.

"Но считаме, че това трябва да се прави в рамките на международното и национално право, в рамките на правилата", изтъкна Карадайъ. Той сподели, че чутото снощи от службите за сигурност "буди голяма тревога", тъй като са възникнали съмнения дали премиерът в оставка Кирил Петков е спазил законите.

"Ето защо днес Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в залата, за да кажат къде е истината", посочи Карадайъ. Лидерът на ДПС призова още за "възстановяване на нормалността и разобличаване на лъжците не само в политиката, но и навсякъде другаде".

По отношение на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова България да отмени експулсирането на 70-те дипломати Карадайъ коментира, че от ДПС няма как да оправдаят такъв ултиматум, когато се касае за дейност, застрашаваща националната сигурност на страната.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати