Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС предлагат скрининг на преките чужди инвестиции

Политика

ДПС предлагат скрининг на преките чужди инвестиции

ДПС предлагат скрининг на преките чужди инвестиции - Tribune.bg
Снимка:

„Екип на ДПС воден от Карадайъ и Пеевски внесоха Законопроект, който изменя закона за насърчаване на инвестиции и се създава механизъм за прилагане на регламент на ЕС, с който се създава рамка за скрининг на Преки чужди инвестиции в съюза и по този начин хармонизираме националното законодателство с това на ЕС“. Това заяви Станислав Анастасов от ДПС.

„Този законопроект е логично продължение на инициативата ни за златните паспорти, като целта е да се създаде здравословна среда за устойчиви инвестиции. Целта е българската икономика и тази на ЕС да бъдат предпазени от инвестиции с корозивен капитал, тоест придобивания, които имат потенциала да навредят на вътрешната сигурност на България“, заяви още Станислав Анастасов.

„Обект на инвестиции са тези от критичната инфраструктура, от секторите енергетика, транспорт, води, здравеопазване, комуникации, медии, въздухоплаване, отбрана и др. Такъв законопроект има в 18 от 27 страни на ЕС, както има и европейски механизъм за координация и информация за тези инвестиции“, обясни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети