Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС представи листата за общински съветници и 55 идеи за по-добро качество на живот в Плевен

Политика

ДПС представи листата за общински съветници и 55 идеи за по-добро качество на живот в Плевен

ДПС представи листата за общински съветници и 55 идеи за по-добро качество на живот в Плевен - Tribune.bg

Плевен много прилича на братята от приказката за неволята, отбеляза водачът на листата Велислава Кръстева

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен, както и 55 идеи за по-добро качество на живот в общината. Листата бе представена от водача ѝ - Велислава Кръстева. В пресконференцията участва и областният председател на ДПС Енгин Кючуков, както и всичките 19 кандидати за общински съветници. 

„Докато работихме по проблемите на Плевен установихме, че нашият град много прилича на братята от приказката за неволята. Счупена е колата, не върви, обаче местната власт в лицето на кмет и общински съвет седят и викат неволята, но никой не се заема с това да решава проблемите - да поправи колата, тя да тръгне и да върви нанякъде. В резултат от нашата работа изработихме една програма с 55 идеи за промяната на Плевен“, посочи Кръстева.

„Всяка от нашите идеи може да бъде осъществена от ОбС и кмета на общината. Ние няма да поискаме нищо, което да не е по силите на местния парламент“, допълни тя, отбелязвайки, че амбицията на ДПС е да вкара поне петима общински съветници в Общински съвет - Плевен.

Идеите имат една основна цел - да създадат по-високо качество на живот в кварталите на града, в селата от общината и за всеки дом, за да останат младите и активните да живеят и работят в Плевен.

Сред тях са модернизация на градската инфраструктура, изграждане на отводнителна канализация, разработване на проект „Светлините на града“, изработване на общинска програма за енергийна ефективност, изграждане на нови детски площадки, безплатен Wi-Fi на всяка спирка, изграждане на пътно съоръжение - детелина Сторгозия - Индустриална зона, премахване на незаконните сметища, реално и отговорно справяне с проблема с бездомните кучета, осигуряване на безплатни детски градини и ясли за всички деца, общинска денонощна аптека, стратегия на общината за намаляването на младежката безработица, изграждане на Арена Плевен, на нови спортни площадки и възстановяване на ученическата спортна школа, гребните бази и градския стадион, приемане на общинска стратегия за парк „Кайлъка“ и др.

„Листата ни представлява букет от етноси, букет от възрасти, палитра от специалности, симпатични, амбицирани хора, които са готови за промяна. Готови са да дадат на Плевен това, от което гражданите имат нужда“, посочи Кръстева.

„Много трудно ни беше да редуцираме идеите и проблемите, които имаме до това число. Те бяха много повече. Но ако успеем в следващия мандат на общинския съвет да изпълним тези приоритети, които сме си поставили, другите ще ги заложим в следващата програма 2023-2027 г.“, заяви Енгин Кючуков.

„Ние сме се концентрирали върху работа на общинския съвет, защото за нас е много важно какъв ще бъде съставът му. ОбС е този, който определя политиките, които кметът трябва да изпълнява. И за нас е важно първо промяната в общинския съвет, за да може той да работи така, че който и да е кмет, да бъде длъжен да изпълнява тези политики. На този етап е рано да изразяваме подкрепа за кандидат-кмет“, каза още Велислава Кръстева.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети листа

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети