Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС след консултациите при Радев: За последните 32 години не е имало по-лош кабинет (ДОПЪЛНЕНА)

Политика

ДПС след консултациите при Радев: За последните 32 години не е имало по-лош кабинет (ДОПЪЛНЕНА)

ДПС след консултациите при Радев: За последните 32 години не е имало по-лош кабинет (ДОПЪЛНЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Нужни са нови основи за нова къща, защото предходните са криви, заяви Мустафа Карадайъ

„Намираме се и в политическа криза, освен всички останали, като се задава и здравна, а енергийната вече е факт“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента Румен Радев.

Карадайъ припомни, че още април месец са заявили, че формулата за съставяне на мнозинство в Народното събрание и сегашната власта са грешни. „Властта, която е основана на омразата и реваншизма няма да остане и ние още тогава заявихме, че предстоят предсрочни избори“, допълни той.

Лидерът на ДПС отчете още, че за скромния им политически живот от 32 години ДПС винаги са играели своято отговорна роля в кризисни ситуации.

„Нужни са предсрочни избори, защото са нужни нови основи за нова къща, защото предходните са криви. Предсрочни избори ще има, но въпросът е кога и какво ще направим до тогава“, допълни Карадайъ.  

ДПС на консултациите при Радев - 15.07.2022 г. (ВИДЕО)

На излизане той заяви, че консултациите са минали много конструктивно. „Политическата логика диктува, че ще има предрочни избори рано или късно", заяви лидерът на ДПС. 

„Казваме, че трябва да се носи отговорност, а не да се бяга от нея. И ние нашият дял ще си я носим. Надяваме се да сме били полезни на президента Радев при взимането на решението на кого да даде мандата. За последните 32 години не е имало по-лош кабинет, освен този на Жан Виденов, макар че могат и да се съревновават с него", допълни Карадайъ.

Политическата конюнктура диктува България да има ценностно, хомогенно, категорично евроатлантическо мнозинство в НС и в управлението на страната, завърши Карадайъ. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети