Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Реализация на правителство с втория мандат е невъзможна

Политика

ДПС: Реализация на правителство с втория мандат е невъзможна

ГЕРБ/СДС и ДПС провеждат среща в Народното събрание, на която обсъждат приоритетите пред България. Разговорът е част от поредицата подобни, които първата политическа сила инициира с останалите партии в парламента.

„Всички ние надявам се си даваме сметка колко трудни решения предстоят и затова смятаме, че тази отговорност трябва да е споделена, за да можем заедно да вземаме трудните и непопулярни решени в името на България“, заяви в началото на срещата председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Винаги сме подхождали много сериозно към управленската програма. Вече говорим за последиците от рушенето. Сега си даваме сметка, че сме първи на поредните избори наша е най-голямата отговорност. Ако няма сила да се прояви политическа отговорност, изглеждат неизбежни поредните избори“, подчерта тя.

„Готови сме да говорим в срокове правителството – да бъде лимитирано като време или задачи. Приоритетите ни са еврозона, Шенген, публични финанси. Благодаря, че приехте тази покана, ценим всички разговори. Повече от 10 дни водихме с ПП и ДБ и се надявам да намерим всички сила да осъзнаем важността на решенията, които ще вземем“, каза Атанасова.

От името на ДПС, Йордан Цонев подчерта, че намират поканата за навременна и постъпват към нея с цялата отговорност.

„Ние се обърнахме към вторите на изборите, но те не откликнаха. За нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Отговорността за реализация на първия мандат е основна. Осъзнаваме, че и отговорността на ГЕРБ е основна. Хората искат работещ парламент и редовно правителство. Няма как да обясним на хората защо ще отидем на поредните излишни избори“, каза Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети