Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС ще стигне докрай по темата за „златните паспорти“

Политика

ДПС ще стигне докрай по темата за „златните паспорти“

ДПС ще стигне докрай по темата за златните паспорти - Tribune.bg
Снимка:

Мустафа Карадайь заяви, че властта отвлича вниманието, а трябват решения, защото управляват вече 9 месеца

Рухна поредният мит на кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев. Това заяви брифинг в Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Става въпрос за темата, свързана с така наречените „златни паспорти“ и внесените законопроекти, които днес се гласуваха в Народното събрание. Станахме свидетели на поредната лъжа, защото поеха ангажимент, дори говориха, че ще подкрепят и подкрепят проверката на всеки конкретен случай от „златните паспорти“, които са се случили във времето, но действията им показаха точно обратното“, заяви още Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС заяви, че групата ще внесе тези предложения за проверка и между първо и второ четене. Той попита кой кого прикрива.

„Кирил Петков и Асен Василев дали са обвързани и каква е тяхната обвързаност с г-н Янев и дали те са част от тази група на кръга ‚Капитал“ и на тези проксита и са част от този процес на издаването на тези златни паспорти“, добави още Карадайъ.

Лидерът на ДПС коментира думите на Румен Радев, че времето за анализи е изтекло и се чакат резултатите.

„Живеем във време на множество кризи. COVID криза, здравна, социална и икономическа. Всеки ден цените растат, виждаме каква инфлация, хората обедняват. В тази ситуация този кръг и прокситата на този кръг се опитват да отвличат вниманието от тяхната неспособност, за да се справят с кризите. Хората имат очаквания. Тези кризи трябва да се решават с дата днес, а не някога във времето. Оправданията, че ще анализират и някой друг им е виновен, след 9 месеца пребиваване във властта, вече не вървят. Не могат да се оправдават с това, че те са правителство на един месец - не, не е вярно. Те от май месец са част от тази власт“, каза още Карадайъ.

Според него е крайно време изпълнителната власт и Народното събрание да се ангажират с истинските проблеми на хората.

Йордан Цонев от ДПС заяви, че митът е рухнал и следите водят към този кръг.

„ДПС не прави тези промени днес с оглед на измислената мотивация за санкциите по отношение на златните паспорти на нашия колега Делян Пеевски, а е имало такава позиция много преди тези санкции още преди въвеждането на тези текстове и тези възможности за инвестиционното гражданство“, заяви още Цонев.

Той отчете, че медиите на този кръг продължават да говорят неистини и откровени лъжи, а именно, че по същото време и „Капитал“ и „Дневник“ страшно са защитавали инвестиционното гражданство.

„Ако говорим за катарзис, той май настъпва там. Той настъпва не за друго, а защото сега покрай проверките, покрай приемането на закона, ще се види, че следите водят към тях. Следите водят към техни инвестиционни проекти с китайски граждани, с китайски инвеститори“, каза още Цонев.

Той подчерта, че ДПС са настояли за пълна проверка, за да излязат истинските търговци на българско гражданство и пребиваване в страната.

„По тази тема ДПС ще отиде докрай и ще покажем кои са истинските ползватели на тази екстра, кои са осребрили тази възможност и кои сглобиха схемата „Магнитски“, заяви още Цонев.

Хамид Хамид от ДПС добави, че в резултат на гласуването, се е видяло двуличието.

„Маските паднаха. Всички се кълняха, че всичко трябва да се провери, но никой не подкрепи законопроектите на ДПС, където настояваме пълна проверка на всеки конкретен случай", заяви още депутатът от ДПС. По думите му миналата седмица всички са видели, че премиерът Петков се е спрял пред ДПС и е обещал пълна подкрепа за законопроекта на ДПС, но той се страхува.

Хамид Хамид попита от какво ги е страх Кирил Петков и Асен Василев. По думите му марионетките на кръга „Капитал“ се казват Кирил Петков и Асен Василев.

Той заяви, че ще сезират прокуратурата по всеки конкретен въпрос, ако Народното събрание откаже да се направи проверка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети