Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС след срещата с президента: Чрез диалог и разум може да оформим отговорно мнозинство в НС още с първия мандат

Политика

ДПС след срещата с президента: Чрез диалог и разум може да оформим отговорно мнозинство в НС още с първия мандат

ДПС след срещата с президента: Чрез диалог и разум може да оформим отговорно мнозинство в НС още с първия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Карадайъ обвини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си прехвърлят вината за евентуални поредни предсрочни избори

След консултациите при президента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че с Радев са имали загрижен разговор за бъдещето на страната. „Според нас липсва диалогът на политическия терен все още. Има едни разговори, които не са стигнали до нивото на диалог“,  изтъкна Карадайъ.

От ДПС призоваха за разум и диалог с останалите политически сили, които да доведат до оформянето на стабилно правителство. Лидерът на ДПС уточни, че е възможно това да стане още в рамките на първия мандат под формата на коалиционно правителство.

Той обвини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си прехвърлят вината за евентуални поредни предсрочни избори.

„Това, което демонстрират първите две политически сили е едно състезание как някой от тях не е виновен за поредните евентуални предсрочни избори, но не и усилие да се излиза от политическата ситуация. Хем преговарят, хем се опитват да прехвърлят един на друг, кой е виновен за поредните нови ненужни парламентарни избори“, категоричен е той.

„С това, което наблюдаваме последните 20 дни – те тикат страната към поредните ненужни предсрочни избори. Това може да се избегне чрез диалог, разум и компромис“, подчерта Карадайъ.

„Дойдоха едни млади хора, които искаха да сменят модела, но те правят същото като предишния модел. Новите политически играчи разбират смяната на модела като "стани да седна“, защото са копи - пейст на същия модел, който искат да свалят“, отбеляза лидерът на ДПС и призова да се тръгне с отговорност към проблемите на хората.

Според него сме стигнали дотам, че лично или партийно его да бъде поставено над обществения интерес.

„Нека да призова за разума, нека да призова за отговорност и чрез диалог да тръгнем и да дадем своите усилия да оформим едно отговорно мнозинство в Народното събрание. Трябва да надскочим егото си и да поемем отговорност. Иначе мнозинство може да се сформира както около първия, така и около втория или третия мандат“, каза още Карадайъ.

Той предупреди, че „ако се стигне до ситуацията да ходим на поредните, шести ненужни избори, структурата на Народното събрание ще е сходна“.

По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на „Дондуков“ 2 БСП и „Има такъв народ“. 

След като бъдат проведени консултации с всички парламентарно представени партии държавният глава ще връчи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети